Mat

Fitnessfrue sin 17. mai kake

Vi er en familie som er glad i det søte, men ikke kakemomser. Men noe godt må vi jo ha, og det MÅ inkludere is :)

Har derfor kommet frem til at dette blir vår 17. mai kake i år – sunt og godt, med en klæsj is :) image

Til 8 små kaker:

  • 2,5 dl mix av valnøtter og pekannøtter
  • 1 1/4 dl solsikkekjerner
  • 1 1/4 dl rosiner
  • 2 ss kokosmel eller kokos
  • 2 ts kanel
  • 2 ss linfrø

Hakk nøttene og bland alt i en bolle. image

imageKnus linfrøene i en blender, og ha i 1 banan, 2 ss eplejuice, 1 ss smeltet extra virgin kokosfett og 1 ss honning. Bland godt sammen.image

Bland nøtte/frøblandingen med bananblandingen, og rør godt sammen.image

Fordel deigen i muffinsformer av papir som du har satt i ett muffinsbrett. Trykk deigen fast og flat i muffinspapiret.

Stekes på 175 grader i 20 minutter. La kakene avkjøles på rist.image

image

imageDisse kakene kan lages dagen i forveien, og er slik lette å ta frem sammen med en boks is eller vaniljekesam.  Vi skal mest sannynlig bort på besøk, og da er de ikke noe problem å ta med seg disse i en tett boks under armen. Slipper i alle fall å være redd for at kremen skal ha fått seg en kræsj bak i bagasjerommet :)

Perfekte kaker både til tur og i matboksen til ungdommen.

God 17. mai! image

Oppskriften er hentet fra favoritten min Berit Norstrand.

 

Del dette;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *