Mat

Fitnessfrues superbrød!

Brød er jo nordmannens matvare nummer en, og fiber er viktig for kroppen. Det er likevel vedig forskjellig på brød med tanke på sunnhet og næringsgrad.

Ett av mine mest leste innlegg er faktisk en brødoppskrift som jeg la ut veldig tidlig i min «blogg»karriere. Så jeg tar rett og slett en repost. For selv om jeg ikke spiser brød nå, så betyr det ikke at det ikke er sunt, og kan være supert for dere! Jeg baker også selvsagt brød til gutta mine, og jeg skal love deg at de går unna :)

I helgen har jo man oftes litt bedre tid, og da er det perferkt å fylle fryseren med deilig brød som er lett å ta frem i en travel hverdag.

image

Når jeg baker bruker jeg som regel bare det jeg har i skapet av mel og kornprodukter. Noe jeg IKKE bruker er hvetemel. Jeg kjøper altid inn grovest mulig kornvarer.

Dersom man har begrenset økonomi synest jeg ikke man skal ha dårlig samvittighet om man ikke kan velge økologiske produkter. Det viktigste er at man velger de groveste ingrediensene for baking for best mulig næring.

image

Oppskriften til nydelige grovbrød:

2 l økologisk spelt fullkornsmel

200 gr økologiske lettkokte havregryn

100 g mandelmel

100 g økologiske solsikkekjerner

100 g økologske hele linfrø

100 g økologiske knuste linfrø

400 gr rugmel

100 g smeltet smør

1,5 pk tørrgjær

ca 12 dl melk varmet til kroppstemp.

Jeg lar deigen heve både før og etter forming. Det ble 3 brød og stekes i ovnen på 200 grader i 45-60 minutter.

Effektivitetstips: Lag deigen, og ta deg en times gå- eller joggetur alene eller med familien imens den hever.

Håper de smaker :)

Del dette;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *