Mat

Grønnkålchips – ja du hørte riktig!

Fredagskveld og ungene roper etter noe godt. Men i kveld er jeg streng :) Jeg trenger rett og slett litt sympatisk støtte.

Ligger rett ut på sofaen og kunne ha gjort relativt mye for en 60 kroners pose med Cand King. Yes, av en eller annen merkelig grunn har jeg søtsug i dag etter at det har vært borte lenge. Sikkert fordi det florer i julekalendertrekninger, sjokolader og kos på jobben. Blir mye lukter og nei takk på diett hodet mitt :)

Men noe må jo kidsa få så lager rett og slett grønnkålchips. Ja, du hørte riktig. Det er nesten for sunt til å smake godt sant? Hehe, men jeg skal love deg at dette er digge greier! Mest sannsynlig den beste chipsen du har smakt på lenge.

Grønnsakskål 188

Til en skål trenger du:

  • 200 gr grønnkål
  • 2 ss olivenolje
  • Litt flaksalt – du kan også med hell ha paprika krydder på, eller den smaken som er din krydder favoritt.

Riv kålen i biter, og fjern de groveste stilkene. Skyll kålen og tørk den ren i et kjøkkenhåndkle eller i salatslynge.

Grønnsakskål 192

Vend kålen i oljen og saltet/krydderet.

Bre det utover en bakeplate med bakepapir.

Grønnsakskål 202

Stekes i ovnen på 100 grader (varmluft) i 50-60 minutt, eller til det er helt sprøtt.

Vend gjerne litt underveis.

Grønnsakskål 205

Spises straks.

Det lille som blir til overs har jeg i en plastboks med lokk til i morgen når jeg kan kose meg :)

Grønnsakskål 204

 

 

 

 

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *