Mat

Ikke ett fett!

image

En ting jeg ble veldig bevisst på da jeg begynte på fitnessatsingen, og systematiserte matinntaket mitt i mye større grad enn tidligere, var alle de skjulte kaloriene jeg puttet i meg i løpet av en dag. Det kunne være et glass med jus mellom måltidene, et par kjeks eller twist på møter, en neve med nøtter fra fruktkurven, olje på salaten og smør i stekepannen, pastiller og sikkert mye mer.

 • 2 kjeks 140 kcal
 • 2 twist 60 kcal
 • 1 neve nøtter 325 kcal
 • 2 ss olje 200 kcal
 • 1 lite glass juice 65 kcal

Dette utgjorde total lett en plass mellom 400-600 kcal ekstra som jeg gjerne ikke regnet som mat, eller i total mengden. Saken er at jeg må trene ca 60 minutter med spinning for å bli kvitt dette, og det meste av dette er jo matvarer jeg ikke trenger i det hele tatt.

I dag skal jeg ha torsk til middag, og man trenger på ingen måte å bade fisk i smør for at det skal bli godt. image

image

image

Jeg har investert i en skikkelig god stekepanne godt under 1000 lappen der jeg ikke trenger smør eller olje for å hindre at det brenner seg fast.

Dersom jeg ønsker å bruke litt smør innimellom tar jeg en kost og smører en knapt synlig mengde på pannen. Det utgjør ikke 1/4 teskje en gang. Dette gjør jeg oftest når jeg steker bananpannekaker, egg og andre varer som er lett for å sette seg fast uansett temperetur på pannen. Ellers bruker jeg ikke smør eller olje når jeg steker.

Smaken til maten gir jeg gjennom krydder, helst uten salt.

image

Smak er en vane mer enn et behov for riktig næring, og det tar ikke mange dagene før du ikke forstår hvorfor du var avhengig av dette tidligere.

God middag – uten unødvendig mengde fett!

Del dette;

4 kommentarer

  • evytherese

   Hei Oluf, godt nytt år! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg bruker 2 typer stekepanner: Jamie Oliver og Kitchen essential. Veldig gode begge to, men Kitchen essential er nok favoritten. Jeg mener jeg kjøpte de begge på Tilbords.
   Begge krever at de behandles riktig ved rengjøring og at man bruker tilpassede stekeredskaper. Hilsen Evy Therese

 • Tina

  Hei, og takk for fin blogg som jeg følger hver dag:)
  Som du, er jeg glad i laks. Hvordan tilbereder du helst denne? Og har du en god middagsoppskrift?

  • evytherese

   Hei Tina, tusen takk! Laks kan man lage på mange måter. Våre favoritter er:
   1. Ovnsbakt laks (tar ca 20 min i varm ovn på 200 grader), med deilig krydder, og pasta der jeg har rørt inn pesto.
   2. Sjekk gjerne ut dette innlegget: http://www.fitnessfrue.no/wook-i-vei/ Wook kan lages med alle de grønnsaker man skulle ønske. Laksen kan man skjære opp i biter, steke på stekepannen og blande sammen med grønnsakene.
   3. Legg frossen grønnsaksblanding i bunnnen av en ildfast form. Legg på laksefiletene, og krydre med litt salt og pepper. Hell over en pk økologisk matfløte. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 45 min. Server poteter, potetstappe eller pasta til.
   Så enkelt men så godt :) Lykke til! Tror jeg må lage et lakseinnlegg på bloggen snart :) Hilsen Evy Therese

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *