Mat

IronMan smoothie

Ferie, men var tidlig oppe for å rekke en cardioøkt + pakking før kursen settes mot Haugesund der min mann skal være med på IronMan. Tøffingen!

image
Tok meg tid til å filosofere 5 min på turen også. Deilig med tid <3

Med en sønn som har vært aktiv svømmer og triathlet har jeg brukt mye tid på å finne ut hvilken mat som skal spises når, før en konkurranse. Her kommer så super hemmeligheten hva jeg gir vinnerne (iallefall i mine øyne :) til frokost dagen før, ja du las riktig; dagen før, konkurransedagen. Ikke spør hvorfor, men kort sagt er det denne vi har funnet ut funker både for magen, energien – ja rett og slett at man kjenner på kroppen at det fungerer. Oppskriften er inspirert av ett frokostalternativ coach har satt opp til meg på en av mine mange diettplaner. Så takk til henne <3125

Ingredienser for 1 porson (menn og store gutter kan gjerne legge til 30%):

100 gr valgfri bær – jeg bruker frosne bringebær
1 stor banan
1 skyr uten sukker – kan med fordel byttes ut med 100 gr naturell kesam
30 gram havregryn
20 gr proteinpulver utblandet med 3 dl vann – jeg bruker sjokoladesmak, eller 2-3 eggehviter. Til ungdommen erstattes dette med 2-3 hele rå egg 117

I dag brukte jeg skyr og proteinpulver fordi jeg rett og slett var tom for kesam i kjøleskapet. Som dere ser  bytter jeg ut proteinpulveret med egg når jeg lager til ungdommen. Her i huset er det bare mor som får ta proteinpulver innimellom. Proteinpulver er ikke noe de trenger.

Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser. Sim sala bim så får du en nydelig smoothie.119 120

Oppskriften ovenfor blir to store glass, så det er bare å nyte!123

Dette er også en super start for dagen for barn og ungdom som kanskje ikke er så glad i frokost, eller rett og slett et forfriskende mellommåltid. Frister også når man er syk og matlysten ikke er helt tilstede.

Da er det bare å hive seg rundt og pakke litt. Ser ut til at solen kommer til å domminere været så tar med bikinien også :)

Snakkes underveis, og god lørdag til deg!

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *