Motivasjon

Jeg klarte det!

Ikke viste jeg at det skulle bli så mentalt tøft å legge på seg alle de kiloene for å kunne bygge mest mulig for å bli enda bedre til NM. Å gjøre det – å legge på seg så pass som jeg gjorde denne gangen, og da i hovedsak med hjelp av skikkelig mat DET er ikke noe problem. Men å takle det psykisk at man ikke passer inn i noe som helst av det man har i skapet, at man ikke lenger kunne hoppe inn i de klærne man så og likte i butikkene, se på at man endrer seg så……DET var en overgang.

MEN så lærte jeg meg å elske energien overskuddet gav meg, ikke på løpingen for det gjorde kiloene bare vondt verre ut fra hva jeg var vant med, men på styrketreningen. Jeg likte hva kiloene gjorde med rumpa mi og ikke minst ansiktet mitt. OG jeg digget gainsene jeg så i speilet når jeg trente. Jeg har heller aldri sovet så godt som jeg gjorde i denne perioden. Og ikke minst, all oppmerksomheten og komplimentene i denne perioden har jo selvsagt vært hyggelig! Hvem synes ikke det er kjekt!

MEN alt i alt var det LITT for mye for å være helt meg, selv om jeg fremdeles ble sett på som «liten» om man skulle se på klesstørrelser. Likevel, nå når jeg har gått sakte men sikkert ned igjen i vekt kjenner jeg at denne prosessen totalt sett har vært digg for hodet mitt.

Jeg ser på meg selv med helt andre øyne – mye mer sunnere – som at jeg nå mer ser at det Fitness krever av oss egentlig er rar galskap. Jeg synes offseason kropp er hundre ganger så pent som onseason – og trust me, jeg gjør ikke fitnessgreiene for å se nydelig ut – haha, den som tror det har totalt missforstått meg :)

Nå har jeg enda noen kilo som skal bort før jeg er sceneklar, men nå er jeg her der alle klærne mine i klesskapet passer igjen. Og vet du hva – de passer nå selv om jeg er 2 kg tyngre enn da de passet sist – ikke verst. For det betyr jo bare at jeg har fått mer muskler på kroppen!! Prosessen har altså vært verdt det i forhold til målet.

Så i dag gav jeg meg selv ett stort smil i speilet fordi jeg har taklet denne prosessen også. Taklet å legge på meg hele 16 kg fra scenevekt og 11 kg mer enn det som jeg tidligere så på som min trivselsvekt. Jeg har lært at hvordan man føler seg ikke skal styres av vekten. Jeg stoler mer på målbånd enn på vekt. Og jeg hører mer på komplimenter enn på min egen stemme i hodet.

Hvor jeg ender etter konkurransene er ferdig denne gangen har jeg en tanke om som jeg har uttalt til mine nærmste da jeg var på det platået da jeg følte meg som finest.

Om det betyr at jeg må skifte ut hele garderoben min får vi se.

Jeg er i alle fall lykkelig over at jeg klarte det. For jeg kan se meg tilbake og vite at jeg har gjort det beste jeg kunne for å bli bedre enn sist konkurranse – både med kost, overskudd og trening.

Jeg klarte å vinne enda en seier over meg selv <3

 

Del dette;

4 Comments

  • evytherese

   Hei Anniken, til oppvarmin gjør jeg det: 20 min med 40 min speed og 20 sek pause – mellom 5-10% stigning. Etter styrke har jeg 30 min intervaller. Her har jeg også minimum 5% stigning, men varierer på lengden på intervallene – av og til som på oppvarmingen, av og til 3,5 rask løping vs 3,5 min powerwalk med 10% stigning under pw. I den fasen jeg er inne i nå handler det mest om «just do it», og jeg har ite energi til å variere og analysere hva og hvordan. jeg må bar kjenne på hva som føles best for eg der og da når det kommer til type, og hvordan bena mine føles. Tunge ben liker jeg best lange intervaller.

 • Linda

  Flinke du, Evy! Stå på! ?
  Likte kjolen du har på deg her, kan jeg spørre hvor den er fra? Ha en strålende søndag, snart ny uke! ??

  • evytherese

   Hei Linda, dette er en kjole som er ca 2 år gammel men de har den hver sesong. Er fra SuperDry. Tusen takk for fine ord! Klem fra Evy Therese

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *