Mat

Kalorifritt snop til helgen!

Hvem gleder seg til å kose seg med litt godis på lørdag?Det hadde iallefall jeg gjort hadde jeg ikke vært på diett…..sukk :)

I tillegg har jeg gått inn for en 38 dagers utfordring om ingen snop før jul….DA settes fantastien i alle fall i gang rundt hva man skal finne på som er noen lunde innenfor, og slik «lov» :)

Så, i dag har jeg laget kcal fri gele! Ok, noen bitte små kcal er der nok, men det er så pitte lite at det skal MYE til for at det har noen betydning. 

Nå burde jeg ha ventet med å vise dere dette til jeg kunne vise et nydelig dandert bilde av gele som frister i en skål. Men saken er at det tar noen timer før gele stivner….. Vist jeg hadde ventet til i morgen er det jo ikke sikkert at dere hadde rukket å lage denne til lørdagskvelden! Så da vil jeg heller dele den med dere nå :)

Du trenger:

gele

  • 10 plater gelatin
  • 3 dl ublandet valgfri sukkerfri/kcal fri saft
  • 7 dl vann

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter

Hell 7 dl vann og ublandet saft i en panne, og legg i gelatinplatene.

IMG_8758

IMG_8759

Blandingen skal bli varm, men ikke koke. Rør godt.

Hell den varme blandingen i en bolle.

IMG_8761

Når det har blitt kaldt setter du det i kjøleskapet.

Det tar ca 5 timer før gele er stiv. Derfor er det lurt å lage den dagen før du skal bruke den.

Er du ikke på en spesiell diett som jeg kan du gjerne putte i bær også for å gjøre gelene ekstra lekker, og med litt mer smak. Det er også nydelig med litt mager vaniljekesam. Men det får bli for dere :)

Så en liten diett hemmelighet: I vår, da jeg var i siste innspurt før konkurransene, laget jeg meg en skål med denne som jeg hadde i kjøleskapet til en hver tid. Jeg tok meg EN liten skje med denne hver dag. Det var nok til at jeg klarte å holde fokuset unna lysten på noe godis.

Kos deg med god samvittighet!

 

 

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *