Mat

Oppskrift på sunnere boller!

Lørdag og treningen har gått i cardio i form av powerwalk før frokost og intervaller før lunsj. Det var om å gjøre å få det unna siden orkanen Nina er i vente. I dag hadde jeg hyggelig lag av min skjønne niese Sarah som er på besøk i helgen.

image

Lørdag, kosedag og det er lov til å kose seg litt med noe man har savnet i løpet av uken.

Jeg er inne i en så god steam nå deffemessig, at jeg skal bare skeie ut med litt hjemmelaget pizza i kveld. Konkurransetid er konkurransetid. Men gutta i huset må jo få noe ekstra likevel. Jeg elsker faktisk å bake, også selv om jeg ikke alltid kan spise noe av det selv.

Fiberboller er nydelig når dagen har blitt fylt med trening for hele familien, og de lager jeg slik:

image

image

image

  • 8 dl fibermel
  • 5 dl havregryn malt til mel i blender
  • 1 dl honning, gjerne sommerhonning
  • 50 gr gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 100 gr smeltet smør
  • 5 dl skummet melk

Bland det tørre. Smelt smørret og hell i melken. Varm opp til kroppstemperatur. Rør i honningen.

Elt deigen godt og la det heve i 30-45 min.

Rull ut til ca 30 boller, og la de etterheve 60 min. Pensles med litt egg før de settes i ovnen.

Stekes på 175 grader i 15 min. image

Søte og gode, men metter mer i magen enn boller bakt av hvitt hvetemel. Bedre kan boller ikke bli.

Jeg holder meg til lukten, og smilende gutter som kaster seg over herlighetene <3

 

 

 

Del dette;

5 Comments

  • Michelle

    Fikk veldig lyst å prøve ut disse til helgen, men hvor er det du kjøper den sweet stevia? :)

    • evytherese

      Hei Michell, Sunnkost. Men anbefaler deg å bruke honning i stedet. Mye sunnere tross kcal! Bytt ut stevia med 1 dl flytende honing. Denne rører du ut sammen med melken. Bedre kan det ikke bli! Lykke til <3

      • Michelle

        Takk for tipset, vurderte faktisk om jeg skulle bruke honning.. For er ganske skeptisk til de kunstige kalorifrie søtstoffer typ sukrin osv…
        Da gleder jeg meg til å bake disse bollene i helgen, fortsatt god helt til deg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *