Trening

Sterkere med færre styrkeøkter?

Har du ikke tid til å trene så ofte som du kunne tenke deg? Da bør du lese videre her!Tara 138

Jeg er ikke den som er så flink på det som heter restitusjon, altså å gi kroppen nok hvile mellom treningsøktene. Jeg har så og si i hele fitnessperioden min hatt bare en hviledag i uken, og opp til 3 økter (styrke og kondisjon) pr dag i perioden med konkurranseoppkjøring.Tara 127

Da jeg skulle begynne i ny jobb, viste jeg av erfaring at det ble en slitsom periode. Min mann, som faglig virkelig kan dette med restitusjon, gav meg råd om å redusere antall treninger den første tiden. Skeptisk som jeg ble (er jo livredd for å miste noe av den muskelmassen jeg har) spurte jeg likevel coach om det var mulig. Kunne jeg få god nok muskelutvikling, med tanke på  konkurrere i fitness, med færre styrkeøkter i uken?  Jeg dro litt skeptisk på smilebåndet da jeg ikke bare fikk 4 dagers program, men også litt færre øvelser og et program som bare tar meg maks 1t og 15 min effektiv trening.Tara 048

Men i går fikk jeg det bekreftet. Det har i denne perioden vært tilstrekkelig for å utvikle styrke.  Jeg testet alle øvelser/muskelgrupper, og jeg har blitt sterkere på samtlige. Ikke bare sterkere, men teknikken har utviklet seg.Tara 056

Nå er 4 styrkeøkter mye for mange av dere, men jeg regner med dere forstår at det ikke er nok med 2-3 styrkeøkter i uken for å konkurrere i bodyfitness. Mengden jeg snakker om her er slik selvsagt relatert til mitt mål.Tara 112

Poenget mitt er;  i tillegg til kvalitativt gode treningsøkter, så er periodisering viktig i form av at man stimulerer musklene på ulik måte periode for periode (enkelt sagt). Det både når det kommer til øvelser, antall sett og repetisjoner. Så selv om det viktigste er å komme seg på trening, så vil jeg anbefale deg å trene litt strukturet. Slik vil du også lettere kune måle fremgang, som igjen vil motivere deg til å trene på videre.

Jeg venter nå på nytt program med oppstart fra neste uke. Jeg har meldt fra til coach at jeg nå kan tenke meg å øke antall styrketreningsdager igjen. Energien er tilbake etter en travel første måned i ny jobb, og vi har funne en god hverdagsrutine.10

Så har du ikke tid til å trene så mye du kunne tenkt deg, så vil jeg bare si at det i trening som de fleste andre områder, handler det ikke bare om kvantitet, men om kvalitet. Også når det kommer til styrketrening. Så dersom du ikke har tid til så mye trening som du egentlig kan tenke deg, så ha fokus på gode, skikkelige økter med maks fokus og der du gir det du har. Sullerundt økter funker iallfall ikke i lengden, bortsett fra på samvittigheten da  :)
unnamed28

(Bildene i innlegget er fra sist konkurranseoppkjøring.)

Del dette;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *