Trening

Bli med på en utfordring eller to?

På samme måte som jeg elsker å planlegge uken synest jeg det er gøy med nye mål og utfordringer. – Ingenting er som å konkurrere mot seg selv og sitt eget hode :)

Denne uken har jeg satt opp to nye mål; ett kosthold- og ett treningsmål.

Kosthold

Forrige uke hadde vi som mål å kutte ut alt av hvitt sukker, og kutte ut matvarer som har sukker i varedeklarasjonen. Dette skal gjelde alle dager bortsett fra lørdager da det er lov å kose seg litt med det man har savnet i løpet av uken. For meg er det oftest is med peanøtter og banan + en klæsj sjokoladesaus og litt smågodt :)image

image

Coach Ida Markussen har en regel for oss i diettperioden, at man skal holde seg til vanlig mat frem til kl 18 på lørdager. Det er super lurt da det er begrenset – selv for snopeglade meg – hva man kan stappe i seg iløpet av en kort kveld! Jeg sovner jo som regel på sofaen før klokken er 21:)image

Denne uken skal jeg og min familie holde frem med å kutte ut hvetemel, hvit pasta/ris og begrense mengde brød. Dette har vi egentlig gjort veldig lenge nå, men vi kan skjerpe oss enda mer – spesielt når det kommer til hvilke ristyper vi bruker. Det handler blant annet om å la fisk, kjøtt, egg og grønt dominere lunsjtallerkener og matbokser, og ikke tjukke brødskiver med en skive ost på. Brødskivene skal rett og slett bli tynnere. Oppskrift på skikkelig grove og saftige brød finner du her.

Trening

Ryggen er ett av mine bedre kort innen fitness, men jeg ønsker likevel å utvikle den enda mer. Å gjøre øvelser som aktiverer hele kroppen er også supert for den generelle styrkeutviklingen. Tara 120

Tara 127

Tara 130

Tara 135

Tara 138

Hang ups blir derfor ett fokusområde – ved siden av den andre styrketreningen min. En sånn playsession økt 3-4 ganger iløpet av uken. Fokuset blir å konkurrere med seg selv, og se hvor mange jeg kan klare å øke med innen for hvor lang tid. Skal holde dere orientert :)

Blir du med? Da sier jeg klar, ferdig, gå!

Del dette;

6 kommentarer

  • evytherese

   Hei Martine, målet er nå å holde meg til light brus bare på lørdager. Light brus kan øke søtsuget og slik påvirke fettforbrenningen som igjen kan føre til at fett legger seg rundt mageregionen – det ønsker jeg ikke så da må jeg gjøre de grep som er best for min helse :) Men lett? Nei, det blir det ikke for en som er fullstendig avhengig! Skal vi prøve sammen og heie på hverandre? :)

   • Martine

    Takk for svar, vi får prøve – og jeg skal jammen få det til ;-) Takk for mange gode tips og haugevis med motivasjon!

 • Kristin H. G.

  Tips: Jeg ser når du henger i pullups-posisjon, at du ikke aktiverer latsen din like mye som du kunne ha gjort, dette bør du begynne å trene på, gjerne i nedtrekken, helst ikke i det vanlige apparatet, men gjerne i kabel på knærne. Dette har hjulpet med veldig. Det handler om å gjøre en retraksjon i ryggen, for nå på bildet eleverer du skuldrene dine både foran og bak, dette fører også til stressnakke. Prøv å kom bakpå og nedpå. Mange sliter med dette, inkludert meg selv, da en annen personlig trener på jobben tipset meg.

  Gode utfordringer i forhold til mat, men for meg er ikke akkurat ris noe problem, da jeg er ute etter raske karbohydrater. Det handler mer om den mengden kroppen min trenger, og det er ganske mye for å yte maks på en muskelmasse på over 50 kg og en vekt på ca 61-62 kg. MEN følger gjerne utfordringene om å kutte ut sukker! Woop woop, ha en super uke :-)

  • evytherese

   Hei Kristin, takk for tilbakemelding! Jeg har fått hjelp til teknikken på hang ups selv så er fullstendig klar over at teknikken ikke var i fokus og riktig ved bildetaking. Bildene er fra et photoshoot der jeg måtte ta x antall så det hele ble ganske morsomt (og slitsomt) mellom meg og fotografen :) Ris er ikke noe problem for meg heller, men jeg ønsker å spise mat med næring. Hvit ris er ikke det jeg vil kalle næringsrik mat – raske karbohydrater eller ikke :) Hvit ris legger seg som fett i mageregionen (enkelt sagt) – noe som iallefall ikke er ønskelig. Jeg holder meg derfor til upolert naturris for meg og min familie. Jeg koker bare opp en boks som jeg har stående i kjøpeskapet for 2-3 dager siden det ikke er lett å bruke over en time på å koke ris til middag hver dag :) Lykke til med null sukker utfordringen! :)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *