Bodyfitness,  Mat,  Trening

Caffe mocca a la Pippi og endring i planene

Jeg elsker caffe latte, men kan gjøre nesten hva som helst for en caffe mocca. Caffe mocca er IKKE hverdagsdrikke for en fitnessutøver – bare la det være sagt. Eller ok da, for meg er det det, fordi jeg har mitt eget triks :)

IMG_5425

 

Kaffi er lov jfr matplanen min.

Onseason,  frem til ca 1 mnd før konkurranse, har jeg hatt litt skummet melk i kaffien min 1 gang for dagen.

Det jeg gjør for å lage coffe mocca er å røre frokostdosen med proteinpulver med sjokoladesmak i kaffien. Etterpå heller jeg i steamet melk. Vips så har jeg en fullstendig «lovlig» caffe mocca, med svært få kalorier, og mer proteiner. – Nydelig til havregrynsgrøten, og minst like godt som Starbucks sin! Denne kaller jeg Caffe mocca a la Pippi :)

IMG_4776

I dag ville min mann bli med på styrketrening (YES – digger det!) Det skjer ikke hver dag (han driver mer med kondisjonsidrett), så da bytter jeg om på treningsplanen og trener overkropp i dag. «Gå/spurt» intervallene mine tar jeg da i morgen istedet.  Kjekt å trene med noen, og spesielt med min kjære, fordi  han har veldig god kunnskap om styrketrening og teknikk.

Til i morgen har jeg fylt matboksene mine med det samme som i dag. – Tror jeg rett og slett har gått litt inn i en liten vanemodus. Får heller finne på noe godt og spennende til middag på lørdagskvelden!

Ser du meg på SATS Nesttun i kveld så si hei da :) Det hadde vært kjekt!

Del dette;

10 kommentarer

  • evytherese

   Hei Mariann, ja av og til slår jeg til :) Spesielt når det gjelder å få i seg noe som ligner søtt … :) Men jeg forsøker å gjøre det så «naturlig» så mulig. Personlig liker jeg ikke trenden med å bake kaker av det noen kaller sunne produkter, tomme for kalorier men fulle i næringsfattige tilsetningsstoffer. Det er iallefall ikke mat for muskler!

 • Linda Myhre

  Hei, så moro å lese bloggen din! :)
  jeg har et par spørsmål jeg lurer på.
  jeg liker å gå på fjellet med hundene mine, om morgenen, når jeg har fri og seinvakt.
  jeg lurer på da, hva er det lurt å spise før turen, for å ikke forbrenne muskler, men fett.
  turen varierer fra 25-45 min oppoverbakke med makspuls minst halvparten av tiden. Nedover bruker jeg å småløpe, alt etter om det er vått og glatt. Får ikke noe særlig puls da, men kjenner det godt i beina. Jeg har brukt å spise et havreknekkebrød med tomatsild på. Etter trening så drikker jeg ca 4dl kald melk med kakaopulver og steviosapulver, som jeg shaker. ei grovbrødskive med speilegg, skinke, salat, rødløk, og hvitost. Er jeg helt på bærtur med tanke på mat, før/etter trening. Jeg er veldig glad i styrketrening, men har pådratt meg tennisalbue/golfalbue, så får ikke gjort noe med overkroppen nå.

  • evytherese

   Hei Linda, takk for hyggelig henvendelse!
   Så heldig du er som har hunder! Da får du god trim i hverdagen.

   Det er vanskelig å gi råd ut fra egen erfaring uten å kjenne «hele deg». Jeg vil likevel si at jeg er overbevist om at havregryn kokt på vann, med litt hakkede mandler på er den perfekte frokost generelt sett, uansett om du velger å spise det før eller etter trening. Så prøv gjerne det istedet for skivene/pålegget du spiser etter økten din en periode, og se hva du selv erfarer. Personlig spiser jeg ikke før morgencardio, men ut fra det du skriver så trener du nok hardere cardio om morgenen enn meg. Her får du vurdere selv hva du trenger. Vist du ikke spiser grøten før du går må det være det første du gjør når du kommer hjem så det ikke går for lang tid uten mat. Resten av dagen er «mat hver 3. time» en flott regel å leve etter når man ønsker å holde forbrenningen oppe. Lykke til!

 • Birte

  Hei Evy Therese,
  Stor fan av bloggen din. Heier på deg. Er helt enig angående alle disse bakeoppskriftene på kaker så skal være sunne. Burde heller fokusere på å bli kvitt søtsuget og lysten på slike ting. Stå på snuppa og ha en fantastisk fin dag:)

 • Linda Myhre

  Tusen takk for svar :)

  Da skal e prøve havregryn videre i treningen. Sliter litt med å få spist hver 3 time , siden jeg jobber skift , men prøver å gjøre det beste ut av det.
  Syns du har en flott blogg, blir spennende å følge deg fremover. Inspirerende for oss damer over 40 år :)

  • evytherese

   Hei igjen Linda. Ja, prøv det og se hva du synest. Det er ikke de stor måltidene som skal til når man spiser ofte. Lag noe som er lett å ta med seg, som de speltlompene med kyllingpålegg jeg har hatt innlegg om tidligere her på bloggen. Skyr og litt mandler og en frukt er også supert. Takk for hyggelig tilbakemelding! Ønsker deg en fin søndag videre.

 • Wenche Rønning

  Hei.jeg ønsker å komme i god form og bygge litt muskler .Har trent litt styrke ..kondisjonen er ikke helt på topp nei. Men liker intervall trening. ønsker noen som pusher på meg for å yte maksimalt. Har du noen gode råd? Ønsker en treningsplan og kostplan for en uke

  • evytherese

   Hei Wenche, takk for hyggelig henvendelse! Å gi tips til noen man ikke kjenner er ikke enkelt, og tips man kan gi avhenger også av hvor man bor, hvilke treningsmuligheter man har tilgjengelig som i form av type senter, hva som er mål med treningen og også hvor mye penger man har mulighet til å legge i treningen sin.

   PT tjenester kan være en god tjeneste å kjøpe seg, om det så bare er en time, for å få hjelp til å sette opp et program for seg. Non senter har dette også som en tjeneste inkludert i medlemsprisen. Som SATS Elixia. De har et fantastisk opplegg for dette synest jeg. De har medlemskap der man får inkludert noen gratis PT timer som en start hjelp. De har også nettsider og apper med både trenings og kostopplegg for en uke/periode. Utrolig bra!

   Dersom du er vant til å trene litt styrke har jeg selv, før jeg begynte med fitness satsingen og fikk min egen coach, brukt Technutrution sine programmer. Utrolig bra! Jeg har prøvt kostopplegget deres også men som mosjonist har jeg da droppet tilskuddene deres som proteinpulver ++ Programmet finner du her: https://www.tn.no/assets/content/file/RYP_Magasin_0712_web.pdf
   Litt mye å lese, men her kan du velge program for trening og kost alt etter hva som er målet ditt.

   http://www.trening.no finner du flere opplegg, og også et 36 ukers opplegg. Igjen, litt mye å sette seg inn i, men absolutt verdt det.

   Her har du en annen variant, men dette har jeg ikke prøvt selv: http://fitnessbloggen.no/pro-gram/

   Bor du i Bergensområdet er mitt beste tips å ta kontakt med Ida Markussen. Hun jobber ikke bare med fitnessutøvere, men er også PT og setter opp både kostprogram og treningsprogram. Henne får du kontakt med her: http://nemic.blogg.no/1323801082_kontakt_meg.html

   Håper dette gav deg noen svar og hjelp til å komme videre! Lykke til! Håper du også får noen tips fra meg her på bloggen.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *