Motivasjon

Slik får jeg sommerformen!

Mai måned er kommet, og vi er inne i den siste vår måneden. Jeg er ingen tilhenger av skippertak, men likevel er dette en super måned for å komme inn i gode sommerrutiner.

Etter 3 uker der jeg har holdt meg selv i selene, men likevel skeiet ut med mange gode lunsjer og kafe besøk med venninner – og tatt igjen savnet etter iskrem og smågodt – er det på tide å bli litt mer fokusert igjen  før kiloene vil gå over min egen satte grense for offseason form.

Vil du bli med? Slik gjør jeg det:

1. Ingen snop utenom lørdager

Dette er det viktigste for meg. Skeier jeg ut her er løpet kjørt.image

2. Trene hardt

Hørt om sulle rundt treninger? Jeg snakker så godt jeg kan med de jeg treffer på senteret, men oftest har jeg hørepluggene i og er fokusert. Hvorfor? Det er ikke besøket på trenigssenteret som gjør oss spreke, men energien vi bruker på øvelser og gruppertimer. Så kjør på. La oss yte det lille ekstra som skal til. Vi skal være svette etter treningene og det skal kjennes (hilsen hun som kan spy av melkesyre, men er like tørr under armene – fatter ikke hvorfor jeg ikke svetter :)

Evy Therese Innselset driver med bodyfitnes og kaller seg fitnesfrue. Her er hun ofte og trener på SATS Nesttun. Foto: Tor Erik H. Mathiesen

3. Spis fisk!

Denne måneden skal torsken og laksen tilbake for fullt i matboksene mine – erstattet med ett måltid pr dag med kylling eller biff for mer proteiner. Å spise fisk 2 måltider for dagen er bare helt supert for sommerformen. Torsk sammen med byggris, eller søtpoteter, og i hovedsak grønne grønnsaker gjør underverker. Bare prøv å bytte ut noen av brødskivene med det, og jeg skal love deg resultater!IMG_7446

4. Spis deg mett, ikke stappmett

Tror de ordene der sier seg selv….

Kongefrokost, prinsessemellommåltid, kronprinslunsj, prinsessemellommåltid, dronningmiddag og prinsessekvelds er mine triks for hvordan tenke porsjonsstørrelser .

5. Spis LITT hver 3 time

Har enda ikke møtt noen som har snakket med meg om vektproblemer som ikke sier at de spiser sjeldent, som bare 3 måltid for dagen. Dette er nok den viktigste endringen mange må gjøre. Ikke gå på tomgang!

6. Kutt sukker!

Og da mener jeg også produkter tilsatt sukker – sjekk varedeklarasjonen…..

7. Drikk vann

Hvor mye vann du trenger utenom trening finner du ut i denne linken her.

8. Sov nok

Min aller største utfordring – sommer som vinter. Om sommeren mest da den gir meg så mye energi. Her er jeg håpløs. Jeg flyr! :) Mitt mål er minimum 6 timer – selv om det er alt for lite.

9. Tren styrke

Med mer muskler økes forbrenningen – også når man ikke trener, og man tåler slik sommerutskeielsene litt bedre. Er du glad i å løpe vil styrketreningen hjelpe deg å forebygge skader, og også forbenne mer under løpeøkten. Det er aldri for sent å begynne.Tara 056

10. Vær fokusert!

Å endre på vaner kommer ikke av seg selv. Jeg må for eksempel si umiddelbart nei takk før hodet begynner å argumentere for hvorfor jeg skal takke ja til den sjokoladen…..

11. Spis grønnsaker!IMG_4431

Lyst på noe snop? Ta en gulrot eller spis paprika som et eple. Grønnsaker er noe av det man kan spise MER av i tillegg til alt det andre man spiser UTEN å legge på seg. Jeg skal begynne med posen med oppskjærte grønnsaker i vesken igjen. Mitt beste tips.

Klar sammen med meg? Vi starter NÅ!

Del dette;

6 Comments

 • Eli

  Blir gjerne med:-) Lurer på om du kan legge inn en ‘mal’ på en dagsmeny? Hva man bør spise til de forskjellige måltidene? Og bør man spise (ris, pasta, quinoa etc.) ?

  • evytherese

   Hei Eli, her finner du oversikt over hva jeg spiser fortiden/dagsplan for min mat: http://www.fitnessfrue.no/se-min-matplan/. Speltlomper kan med fordel byttes ut med søtpoteter, spelt/fiber pasta, quinoa. Anbefaler deg å ikke velge lyse pasta og ris varianter, men bruke type byggris og annen naturris som må koke leeeeenge :) Dette klarer vi :) Lykke til!

   • Lene

    Så om man klarer så bør man kutte ut speltlomper? Hva med fullkornspasta?

    • evytherese

     Hei Lene, du kan godt spise begge deler men jeg personlig begrenser denne type mat. Karbohydrat er ikke det jeg sliter med å få i meg så er ikke redd for at det blir for lite karboydrat med å redusere på slike matvarer :) Det er også begrenset med næring i lomper og pasta. Så mye annet som er bedre som man kan spise :)

 • Trude

  hei! Gleder meg til å lese en blogg om hvordan du trener når du er på ferie:-) det er en utfordring å få smurt noen kvadrat familie med solkrem, pakket strandbaggen, få i alle en hyggelig frokost og så trene? Da er det «for varmt» og så kommer jo ettermiddagen med kos på altanen og kveld med «ut og spise» og jeg jogger ikke rundt i sydens land på kveldstur etter noen glass vin. Ikke er jeg morgenfugl som kommer meg avgårde før frokost heller; så da blir det med et par ganger på 14 dager da. En potensielt god bikiniforn er da sterkt dalende! Har du noen knallgode tips?!

  • evytherese

   Hei Trude, ferie og opprettholdelse av trening er null problemos :) Men kan jeg få være ærlig? Leser mellom linjene at du må endre litt på tankesettet ditt for å få det til ;) Bare godt ment, men argumentete for at det IKKE skal gå kom på løpende bånd her :) Vil du så får du det til. Du må bare gjøre noen avtaler med deg selv (ikke minst) og familien din. Ferie handler vel om at alle skal få gjøre litt av det de har lyst til for seg selv? Liten som stor? Jeg kan godt skrive et innlegg til om dette – god ide – men i mellomtiden kan du lese en artikkel jeg allerede har skrevet om temaet – på trening.no. Linken finner du her :) Tips til våre feriefavoritter – der badig og trening lett kan kombineres finner du i dette innlegget her. God ferie når den tid kommer – med eller uten trening <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *