Motivasjon

Før og etter 12 kg

Ja, du leste riktig. 12 hele kilo har jeg kvittet meg med siden 1. oktober 2014. Og det er ikke «sofakilo», men kilo på en sprek kropp som har levd på godt overskudd noe måneder, for å bygge mest mulig muskler.

Jeg ønsker ikke at dette skal være et innlegg som helliggjør at man er lykkeligst som slank. Jeg håper inderlig at dere har forstått meg dit henn at det jeg heier på er at hver enkelt må finne sitt «jeg», og holde fast ved det platået der man kjenner seg mest lykkelig – på alle områder.

Ja, det var deilig å slippe taket etter måneder med strikt matplan. Men om jeg likte det jeg gjorde med kroppen min? Nei. Jeg kjente at det ble tyngre og tyngre å takle det. For det var absolutt ikke «meg».

IMG_8098 - versjon 2
12 kg siden…..

Lar bildene tale for seg. Personlig har jeg ikke vært så tung siden jeg var 6 måneder på vei med junior for 16 år siden….. Om jeg skal tilbake dit? Ikke så lenge det bare står på prioriterier.

005
Meg for ca 3 uker siden og i det jeg kaller min trivselsvekt.

 

Del dette;

10 kommentarer

 • Kristin

  Syns det er rart at du kaller det du er i nå, trivselsvekt, som om det er alt det handler om. Du skriver om tunge dager. Du lever på veldig lite kalorier. Hvis trivselsvekten din er en usunn vekt, bør du se på prioriteringene dine. Jeg har ikke noe imot fitness og alt det der, men at du må være i konkurranseform for å trives i din egen kropp, uroer meg og hva du symboliserer til andre jenter. Der du er 12 kg yngre, er du verken overvektig eller usunn. Helt vanlig, men kan forstå i ditt tankesett at du ikke trivdes, at du kjente deg tung i kroppen, men for å gå ned 12 kg har du gjort helt ekstreme ting; gåturer hver dag, stort kaloriunderskudd og masse, masse trening. Du må forstå at enkelte reagerer på dette. Jeg skal selv kutte i april for å se hvor skjerpet formen min er etter å ha ligget på mellom 2000-3000 kcal i en periode., men er langt fra så miljøskadet at jeg leter etter trivselsvekten min. Hvis trivselsvekten din er 12 kg unna der du var i oktober, sender du veldig skumle signaler til jenter. Mulig du overdrev bulkinga di en del i den perioden, men trivselsvekten din er konkurranseform, og du bør akte en sunn kropp. Fitness er ikke nødvendigvis sunt…

  • evytherese

   Hei Kristin. Tror du ikke har lest godt nok hva jeg skriver :) Trivselsvekten min var for 3 uker siden – som det står under bildet. For 3 uker siden veide jeg det jeg har veid i flest år i mitt snart 42 år gamle liv. Mye har skjedd på 3 uker. Ikke med vekten med med fettprosenten. Jeg var ikke i konkurranseform for 3 uker siden. Jeg er heller ikke i konkurranseform nå selv om jeg er veldig nær. Jeg sier ikke at konkurranseform er min trivselsvekt. Jeg sier ikke at fettprosenten jeg har akkurat nå er min trivselsvekt. At du sier min trivselsvekt er en usunn vekt blir en subjektiv mening. Min lege som følger meg tett opp sier noe annet. I fitness og under diett skjer ting veldig raskt og mye på kort tid. For 12 kg pustet jeg som en hval når jeg gikk opp 3 etasjer. Er det sunt? Ekstremt for deg er livsstil for meg. Treningsmengden jeg har nå er ikke mye større enn den jeg hadde før jeg begynte med dette. Tunge dager handler om den ensidige kosten, om totalen som må til for en kort periode om man ser det I et større perspektiv – som andre idrettsutøvere I konkurranse sessonger. Ikke om trivselsvekt. Ikke om treningsmengde. Om fitness er sunt eller usunt er en helt annen diskusjon og kan iallefall ikke generaliseres – som det meste annet. Men det sier seg selv at det man utsetter kroppen for de siste 2-4 uker ikke er noe man kan leve med over tid. Det er heller ikke meningen. Hilsen Evy Therese

 • Tina Østgård

  Hei!
  Må si at du ser veldig fin ut! Jeg lurer bare på hva du endret for å få til dette? Jeg ser at du driver med konkurranse, men går det an å gjøre noe av det du har gjort (trening/kosthold) selv om man ikke har som mål å konkurrere? Gode tips i hverdagen?

  På forhånd takk! :)

  Mvh Tina Østgård.

  • evytherese

   Hei Tina, tusen takk for hyggelig kommentar! :)
   De viktigste endringene jeg gjorde var å få et tilpasset styrketrening- og kostholdprogram og som fremmer forming av kroppen i form av økt muskelmasse. Dette kan alle gjøre, om man skal konkurrere eller ikke, men jeg vil da anbefale deg å komme i kontakt med en PT/coach som har erfaring med fitness. Andre PT`er kan selvsagt også hjelpe, men jeg hadde da brukt tid på å finne den rette. Du kan jo ta kontakt med min – Ida Markussen :)
   Å dra det helt ut som jeg gjør et nå, med å synke fettprosenten lavere enn godt er, er ikke nødvendig om konkurranse ikke er målet. Det har ingen nytteverdi.
   Gode tips i hverdagen håper jeg at du kan få med å bla deg igjennom innleggene på bloggen her :) Under fanen mat finner du tips til maten jeg spiser og ulike retter – også handlelisten min. Under fanen trening og bodyfitness finner du treningsopplegg og hvordan jeg legger opp uken min. Håper du finner det du trenger.
   Har du flere spørmål er du velkommen til å ta kontakt igjen – jeg kan også nås via melding på facebook. Lykke til! Hilsen Evy Therese

 • Hilde Kristin

  Jeg kjenner at jeg ble litt trist av at innlegget handlet om trivselsvekt, da vekt er et tall.
  Jeg savner litt dimensjonen av at du nå bedriver en helt annen idrett, og at med den kroppssammensetningen du har i dag, så ville det være helt naturlig at du veier noen kilo mer men likevel ser minst like fit ut som før. Jeg er i utgangspunktet ikke det minste i tvil om at du ønsker å gjøre det som er riktig for deg, men jeg ser heller ikke bort fra at man faktisk kan bli litt «miljøskadet» av det fokuset som er på kropp i fitness. Ønsker deg uansett lykke til, synes jo du viser et enormt pågangsmot og vilje som driver med dette. La det bare ikke gå for langt.

  • evytherese

   Hei Hilde Kristin, takk for omtanken. Du trenger ikke bekymre deg for meg!:) Jeg er langt ifra miljøskadet av kroppsfokuset i min idrett. Dimensjonen du etterspør håper jeg kommer mer frem om man har fulgt meg på hele reisen via bloggen min. Om så hadde skjedd så har jeg alt for mange fagpersoner (inkludert lege) i apparatett rundt meg til at de hadde tilatt det. Ordet trivselsvekt ble brukt da det er noe mange kan relaterte seg til. Ønsker deg en fin helg! :) Hilsen Evy Therese

 • Birte L. Pedersen

  Hei Evy? du ser helt smashing ut? siden jeg har fulgt deg i mange år kan jeg se at ditt nye jeg er helt topp. Du virker å ha mye mer energi og ditt humør er jo sort sett alltid på topp. Lykke til med oppkjøring til konk. Klem Birte

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *