Mat,  Motivasjon

Hold vekten i desember – del 4

Jeg får ofte høre spørsmålet: «Når kan du kose deg igjen da?»

image
Cafe Mocca a la Pippi er min daglige kos, og for meg smaker det mye bedre enn kakao.

Saken er at jeg koser meg hver dag jeg :)

Hva som er kos mener jeg er subjektivt, og ikke noe noen kan eie definisjonen på. Jeg har et inntrykk av at kos når det gjelder mat ofte blir relatert til kaker, snop og mat som inneholder mange flere kalorier en vi strengt tatt trenger, og har godt av i det lange løp.

IMG_8799

Man kan absolutt kose seg uten at det betyr at man spiser middag, kaker og drikker med kaloririke ingredienser, også i juletiden.

image
Mager cottage cheese rørt sammen med varme bær, banan og mandler – nam <3

Dersom målet er å holde vekten må man utfordre kosebegrepet sitt litt, og tenke sunt og alternativt til det man kanskje vanligvis forbinder med kos.

image
Mager naturel kesam, skyr uten sukker, appelsiner og mandler – bedre dessert kan det ikke bli for oss

Nettet og magasiner bugner over av sunnere alternativer for middag og desserter. Ta en titt, google deg frem og du vil få vann i munnen bare etter noen få klikk. Våre desserter og sofanytelser til lørdagen henter jeg ofte fra www.greteroede.no – de er enkle, ingrediensene finner du i alle matvarebutikker, og man får en oversikt over faktisk kaloriinnhold.

IMG_7802
Denne isteen skal i alle fall jeg lage mengder av i jula!

Det er altså ikke umulig folkens, og heller ikke så vanskelig som man tror å holde vekten i desember. Stikkordene er å planlegge kosemåltidene, handle inn så man har lett tilgjengelig i huset det man trenger når man ønsker å lage seg noe, og holde fast ved målet sitt.

Blir det tungt, er jeg bare ett tastetrykk unna – og vi kan støtte hverandre!

Lykke til!

Del dette;

2 kommentarer

  • Lisbet

    Sanne ord fra deg min kjære venn:) Og så kan ein jo føye til at det ikkje er det ein putter i munnen mellom jul og nyttår ein legger på seg av…men det ein putter i munnen mellom nyttår og jul

    • evytherese

      Hei Lisbet! Heilt klart viktigst å halde fokus januar – desember. Desember kiloa kjem som oftast på toppen av alle dei andre kiloa, så ein gong må man starte å tenke seg om dersom vektreduksjon eller å halde vekta er målet :) Ikkje alle er like galne som oss og går på diett i jula – heldigvis!!! Klem

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *