Mat

Ok…i bakemodus :)

Ok, det slår tydeligvis aldri feil. 3. gangen nå og alle gangene skjer det samme. Da er jeg tilbake til den delen av diettperioden der jeg baker og baker, lager til andre det jeg selv har lyst på. Skikkelig feeder med andre ord ;) Jeg klarer faktisk å holde meg unna, og gutta gliser. Så da er det vel helt greit :)image

Jeg er en slik som mener at kaker er kaker. Å fylle de med sukrin, sukrinmelis, tomme kalorier forstår jeg godt kan fungere for andre, spesielt om man har diabetes eller andre sykdommer, men ikke for meg og min familie. Vi ønsker næring i det vi putter i munnen, og begrenser oss heller.

Når jeg baker bytter jeg heller ut ingrediensene med sunnere alternativ så godt som mulig, uten å måtte tråle helsekostbutikker etter de rette ingrediensene først. Jeg velger så sunne og næringsrike korn- og melprodukter som mulig, bytter ut sukker med honning og begrenser gjær så godt jeg kan. Funker som bare det!image

Her er dagens skolebolle oppskrift.

  • Smelt 225 gr smør
  • Varm opp 12 dl melk til kroppstemp
  • Varm opp 1,5 dl honning
  • Bland sammen 150 gr mandelmel, 150 gr kokosmel, 650 gr sammalt spelt, 800 gr fibra fullkorn og 6 ts tørr gjær.
  • Bland alt sammen og elt godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bruk ekstra mel til du får den fastheten du ønsker på deigen.
  • La deigen heve en liten halvtime før du former de til boller. La de så heve en times tid til.
  • Lag så en grop i hver bolle, og fyll i med ca 1 ts vaniljekrem.image image image
  • Putt de midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
  • Ha på melis, og kokos. Jeg brute kokosflak i dag.

Du får 36 store boller av dette. Oppskiften kan også brukes til vanlige boller.

Vi elsker å bytte ut lørdagssnopet med hjemmebakst. Finnes ikke bedre.

Da er det bare å fylle et fat, og overraske gutta som fremdeles  jobber utenfor huset med belegningssteinen <3image

 

Del dette;

6 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *