Bodyfitness,  Trening

Slik får jeg stram (og fin) mage

La meg starte med å si at «sixpack» er ingen umulighet selv om man har bikket 40.
Om det er nok å ta sit ups hver dag? I utgangspunktet ikke.

Min stramme mage og synlige magemuskler er et resultat av strikt kosthold og lav fettprosent.
image
Jeg trener svært lite isolerte mageøvelser når jeg er det man kaller offseason, men nok til at de er med på å gi meg en god stabiliseringsmusklatur og videre god holdning. Å rette opp ryggen gjør jo at det forsvinner 2 cm eller en bilring fra magen bare av det….Bare prøv :)

Når jeg har lav nok fettprosent til at magerutene begynner å synes, som nå og frem til konkurransen, kjører jeg på med mer isolerte mageøvelser. Da gjør jeg det hver dag. Om det er den faglig rette oppskriften aner jeg ikke, men jeg mener at det ser ut til å funke iallefall :)

Jeg har ulike varianter av mageøvelser, men her har du de jeg kjører på med for tiden – altså lite hokus pokus eller spesial varianter:
henge mage

sit ups rette skrev

skår x 2
Jeg varierer dag for dag mellom hvor mange repetisjoner jeg kjører pr øvelser, og om jeg gjør med eller uten ekstra belastning i form av vekter. Ved høyreps tar jeg minimum 50 stk pr variant.

Så, jeg har noen uker til med full fres med mageøvelser, men det ser jeg på som pausegym: elsker det!

Del dette;

2 kommentarer

  • mona skullestad

    Først må e bare si du ser fantastisk ut, lurte på hvor mye kacl du ligger på om dagene for å få sånn en bra kropp.

    • evytherese

      Tusen takk Mona! Jeg teller ikke kallorier, det overlater jeg til min coach :) Det er ikke antall kallorier alene som gir meg en slik kropp, men kombinasjon av myyye trening og strikt kosthold. Dette må tilpasses individuelt, og kan aldri kopieres. Man responderer også individuelt på ulik type matvarer. Hvor mange kcal jeg spiser varierer også fra periode til periode, om jeg er off- eller onseason. Så det er ikke lett å svare enkelt på spørsmålet ditt. Men spiser mye mer enn du nok tror. Mer en hva man legger opp til på Grete Roede dietter, Vektklubben osv vist det sier deg noe :) Hilsen Evy Therese

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *