Mat

Smart eplekake favoritt!

Sen bloggoppdatering fra meg i dag :) Har sittet klistret foran pc`en og sett på Loaded Cup fra Danmark der flere av mine kjære teammates stiller i helgen. Mellom høydepunktene har jeg trent, handlet, bakt, laget mat, vasket hus og trent igjen. En effektiv dag altså.

Blir mye matprat siden det er påske :) Selv om jeg ikke kan spise noe av det jeg lager selv, så er det kjekt å ha veldig god tid til å lage god, næringsrik mat og kos til gutta mine.

Lørdagskveld betyr is her i huset. Vi elsker is.  Barnslig nok er dette ett av helgenes høydepunkt. For å være sikker på at jeg ligger med ansiktet ekstra godt i puta i kveld når de koser seg, har jeg laget familiens eplekake, eller smuldrekake, favoritt (snakk om å pine seg selv! :). Den er fri for gluten og meieriprodukter, og kan derfor også serveres våre venner som har allergier.image

Når jeg baker gjør jeg mitt ytterste for å velge oppskrifter der hvitt sukker er byttet ut med honning, og søtsmak med smarte næringstoffer. Familiens favoritt eplesmuldrekake inneholder alt dette, og er super enkel å lage. Se bare her:

  • Skjær opp 3 epler i skiver. Det smaker ekstra godt med syrlige epler. Behold skallet på.
  • Ha eplene i en bolle, strø over 1 ss kanel, frøene fra 1/2 vaniljesang, bitte litt revet muskattnøtt og 1 ts honning. Bland.
  • Fordel dette utover en smurt paiform – jeg smører den med smør.image image

Lag topping av:

  • 1/2 dl pekanøtter som jeg finhakker
  • 1 dl lettkokt havregryn (bruk gjerne glutenfritt), 1 ss mandelmel, 1 ss kokosolje, gjerne økologisk
  • 1 ts honning

Bland alt dette sammen med fingrene til det blir små smuler.image image

Dryss det over eplene.image

Sett kaken i stekeovnen ved 175 grader i 20-30 minutter alt etter hvordan ovnen din er.

Kaken er ferdig når det bobler og fyllet begynner å bli lysbrun.image

Server gjerne med naturell yoghurt, iskrem eller kesam.image

Nyt! Jeg går meg en tur……. :)

 

 

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *