Mat

Spise ute på diett?Ingen problem!

Med diett til å leve med er det ingen problem å spise mat ute. Se bare hva jeg har spist i helgen.

Det handle om å ha kontroll på:

– makronene (riktig fordeling på inntak av fett, protein og karbs) ift målet

– mengde ift mål

Det gjør jeg ved å f eks bestille salat med innhold som jeg har kontroll på. Som den over der det er grønn salat, 1 egg, solsikkefrø og reker. Restauranter bruker ofte vekt når de tilbereder. Jeg sier da f eks at jeg ønsker 100 gr reker og 1 ss solsikkefrø. Aldri noe problem. Dressing droppes. Også brød og ris/pasta da det er litt vanskeligere å ha kontroll på mengde på. Balsamico eddik er innafor.  Det ber jeg de ha langs kanten og ikke i salaten. Olje ber jeg de ha i maks 1 ss. Med å be om reker vet jeg også at de ikke har stekt kjøttet i fett.

Sushie og sashami har jeg satt meg inn på forhånd hvor mye kcal det er i en bit eller slice. Nettet florerer av god info. Selv kcal til en skinny frappe på Starbucks finner man i de beste appene for registrering av inntak. Så bestiller jeg antall etter ønsket mengde kcal til måltidet. Og ja, jeg registrerer alt jeg spiser i appen jeg bruker. Min favoritt er MyFitnessPall.

Så onseason med sunn diett preget av livsstil og ikke ensformig mat er  ingen hindring for å gå ut med venner – restauranter er seviceminded! Om ikke er de ikke verdt et besøk. Maten ovenfor er ikke tilpasset i det hele tatt, men valgt direkte fra meny der jeg bare forsikret meg om dressing og andre skjulte mulige kcal.

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *