Bodyfitness,  Mat

Ikke la deg lure

Har du som meg latt nysgjerrigheten bli styrt mot ukeblader, magasiner og nettsider med overskrifter om sunn hverdagskos, der de presenterer oppskrifter på f eks cookies og proteinbarer som ser meget fristende ut?

Dersom du har mål av deg om å gå ned i vekt: ikke la deg lure!

image
Eksempel på super gode bar, men som er proppa i kcal. Disse passer perfekt til triathleten i familien vår.

Ja, disse oppskriftene er sunnere i den forstand at de inneholder ingredienser med riktig og næringsrik sammensetning. Vi snakker om produkter som mandelmel, 80% sjokolade, økologisk honning, peanøttsmør osv.

Saken er at dette er ingredienser som ofte har et svært høyt kalori innhold, og sammen blir dette rene kcal bomber.

Sunne ja i den forstand at de er rene og næringsrike, og med økologiske produkter fri for tilsetningsstoffer. Men ikke sunne i den forstand at du kan spise mer av dette enn chips om du ønsker å gå ned i vekt.

Den harde realiteten er at kosthold tar kilo og trening tar gram……

Så neste gang du lar deg friste til å bake dette: Nyt gjerne, men begrens deg om vektreduksjon er målet ditt.

image

I dag «forsov» jeg meg til morgencardioen :( Ja, i vår familie kaller vi det å forsove seg selv om det er lørdag og fridag – galne som vi er :) Min juleaktivitet med 9-10 timer søvn har visst allerede blitt en vane. Hele huset forsov seg i dag faktisk, så junior mistet svømmetreningen sin også – ikke bra :)

Så da føk han ut på sykkelrullen istedet, og jeg snekret havregrynsgrøt til hele sulamitten. Så ble det fellestrening på SATS etterpå. Elsker det!

image

image

image

I kveld er det feiring av min hjertevenn som står på programmet <3 Siden jeg nå velger å holde meg bare til dietten tar jeg med meg kveldsmaten min i en boks under armen, og en svær flaske Cola Zero. Er slik sjeleglad for at jeg ikke skal begynne på Cola Zero rehab før på mandag. Noe må jeg kunne trøkke i meg i kveld jeg også :) Så skål! Ønsker deg en super lørdag!

 

 

 

Del dette;

4 kommentarer

 • Kaja

  dette er ikke ment som kritikk, heller bare litt varsko..

  Jeg syns du ser så utrolig utrolig syk og tynn ut i ansiktet allerede nå! Når du var på diett, og du la ut bildene nå frai fjor fikk jeg nesten sjokk. Det ser rett og slett anorektisk ut.. Hvilke kroppssyn tror du dette er å formidle til barna dine og de rundt??

  Jeg er bare nysgjerrig, og det står stor respekt av å følge dietten, trene det du skal osv. Men håper du ser bekymringen min litt også??

  • evytherese

   Hei Kaja, godt nytt år! Ja, man blir ekstremt tynn den siste tiden på diett mot konkurransen.At jeg blir tynn i ansiktet har nok mye med alderen min å gjøre. Ikke mye naturlig «hvalpefett»/underhudsfett på en dame i min alder som det er med ungdommen. Derfor blir ansiktet for meg den første delen der jeg ser «skrapet ut». Det er bare noe jeg må ta med på kjøpet. Fitness er ikke en konkurranse om å bli anorektisk, men en konkurranse man ikke kan delta i om man ikke gir kroppen nok mat. Skal garantere deg at jeg spiser mye mer mat nå enn jeg gjorde da jeg gikk på Grete Roede kurs da jeg skulle bli kvitt graviditetskiloene (ja jeg la på meg 25 kg…). For meg handler dette mest om utfordingen og fasinasjonen rundt det å bygge muskler og kropp, og ikke rundt å formidle et sykelig tynt kroppssyn. Det er bare en del av gamet som blir veldig tydelig den siste tiden før konkurransen. Ikke en kropp man kan eller vil leve med hele året igjennom. Det hadde nok ikke vært mulig, iallefall ikke et mål for meg. Barna mine kan nok skrive under på at jeg fotfølger de i matveien og ser til at de får i seg nok næring. Jeg er nok for gammel for de og deres venner til at jeg på noen måte er eller blir et ideal for dem, og har slik liten eller ingen påvirkningskraft når det gjelder kroppssyn – men det har jeg jo heller ikke noe mål om med det jeg driver med. Jeg gjør dette for meg selv og ingen andre. Jeg kritiserer heller aldri hvordan andre velger å leve. Jeg har funnet min livvstil, og elsker den. Jeg ønsker ikke noe annet for andre enn at de finner gleden i slik de lever også – med eller uten trening. Det er ingen grunn for bekymring, men synest det er veldig greit at du spør og takker hjerteligst for omtanken. God helg! Hilsen Evy Therese

 • Hverdagstreneren

  Smaken er som baken, er det ikke det det heter ? Jeg synes ihvertfall du ser superfit og sunn ut -, overhodet ikke sykelig ut på noen som helst måte. I tillegg er det du skriver fokusert på trening som hobby (som jeg også interesserer meg for), ikke å bli tynnest mulig.(som heller ikke i mine øyne er noe lekkert eller et mål jeg ønsker å oppnå)!

  Stå på! Leser bloggen din akkurat nå for å få litt inspo til å starte hverdagen igjen etter noen DEILIGE late uker med null trening og «tullekosthold :-D

  • evytherese

   Hei Anita, godt nyttår og tusen takk for hyggelig hilsen! Det er bakdeler og fordeler med alt, og det viktigste er at alle finner sin livsstil og er happy med den. Veldig kjekt å høre at jeg inspirerer, jeg blir også veldig insperert av alle dere som følger meg! Ønsker deg en (varig) god start på hverdagen i det nye året! Hilsen fra Evy Therese

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *