Mat

Oppskriftsonsdag

Tenkte å ha onsdager som fast oppskriftsdag fremover. Hva tenker du om det? Elsker jo å prøve meg frem med nye oppskrifter så hvorfor ikke dele med dere?

I helgen ble det en liten vri på kyllingen hos oss. Vi er ingen sausfamilie, men når jeg først lager liker jeg de litt syrlige. Jeg er super glad i den syrlige smaken i alle typer mat – og snop ;)image

Til kyllingen søndag laget jeg en tomatsaus. For 4 personer brukte jeg:

  • 400 gr knuste tomater
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 ts honning

Dette varmet jeg opp på en stekepanne, og smakte til med salt, pepper og hvitløkskrydder.

Jeg helte så sausen over i en ildfastform, og la kyllingfileetene oppå.
Stekte det hele i ovnen i 30 min på 175 grader.

Serverte grovkuttet salat og byggris til. Ble kjempe godt!image image

Del dette;

2 kommentarer

  • Lars

    Dette var jo en fin saus. Har du flere tips til sauser generelt? Selv prøver eg å la sausen utebli og heller bruke kraften eller lignende til middagene. Trenger tips på nyttige sauser.

    • evytherese

      Som sagt Lars bruker jeg svært sjeldent sauser. Det går mest i mager kesam med lime/sitron og ev litt krydder som passer til maten jeg skal ha det til. Så beklager :)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *