Trening

Er du klar for monstercardio?

Er du i gang med å følge programmet mitt for trening denne uken? Det er jeg :)

Fordelen med å sette opp ett program, og gjerne henge det opp på kjøleskapsdøren, er at det hele tiden ligger der som en liten forpliktelse i bakhodet når tankene våre svever innom «orker jeg i dag». Det verste jeg vet når det gjelder trening er å sitte lørdagskvelden i sofaen og vite at jeg ligger » en time cardio» på etterskudd. Det var også å holde meg til planen – i dårlige og gode dager –  som førte meg til denne formen her:OGP15-1698 – ikke «å kjenne på dagsformen» som jeg tørr si ofte er en unnskyldning man bruker når motivasjonen egentlig ikke er helt til stede. Ups, litt streng der, men jeg mener det :)

I dag står det blant annet monstercardio på programmet, og jeg har allerede fått spørsmål fra flere om hva i alle dager det er :)

Som det ligger i ordet må du i denne korte, knallharde og ikke minst effektive økten hente frem monsteret i deg. Du skal pushe deg selv til det ytterste.

Jeg har to varianter – begge variantene krever at du er god og varm i musklaturen før du starter:

1. Intervaller på mølle med så bratt stigning jeg klarer, og i så høy fart jeg klarer.

For meg betyr det at jeg setter 10% stigning på møllen, og løper i 14-16 km/t. Jeg spurter i 1 min, og har pause i 20 sek der jeg står helt stille. Jeg elsker sprint! unnamed19

2. Kombinasjon: elipse og cardioøvelser med vektbelastning.

Ha klar en steppkasse, en vektskive og 2 manualer. Jeg bruker vektskive på 10-15 kg og manualer på minimum 5 kg.

Stepp på elipsemaskinen i så høyt tempo du klarer MEN med så tung belastning du klarer. Du skal IKKE vispe med bena som en hjulvisp. Her skal det brenne i rumpe og lår – og i pulsen.  Ha fokus på å tråkke med helen ned, ikke på tærne. Dette gjør du i 2 min

Så hopper du raskt av, og over på stepkasse. Gjør spenst hopp med dype utfall med en vekt i hver hand. Hold på i 1 minutt. Så tilbake til elipsemaskinen i nye 2 min, så over til spensthopp på gulvet med vektskive forann deg i 1 min, så tilbake til elipse maskinen…. slik holder du på i 15 min. Hold koken, ikke ta pauser. unnamed20unnamed30 unnamed28 unnamed29 unnamed27unnamed18unnamed25unnamed24

Merker stor forskjell på forbrenningen mellom de periodene jeg kjører slike og de jeg ikke. Setter på en måte fart på hele systemet. At jeg også har en rolig treningsdag fredag, gjør at jeg får hentet meg godt inn igjen, for denne skal sitte i kroppen en stund. Men mest av alt: Den deilige følelsen når man har gjennomført!

Start der du er nå og bygg deg gradvis opp dersom du ikke er vant til å løpe med stigning, og i så veldig høy fart. Det viktigste er at du skal kjøre maks av det DU klarer, og opplever en god progresjon.

Together we can do it! <3

Gi meg gjerne en lyd i kommentarfeltet om hvordan det gikk og/eller taggbilder på instgram med «fitnessfruemonstercardio :)

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *