Mat

Her finner jeg mine kostholdstips og treningsideer!

Jeg bruker mye tid på å google meg frem og lese meg opp på hvordan få et mest mulig optimalt kosthold for meg og min families aktive livsstil. Her har du linker til bøker og de sidene jeg henter inspirasjon, og kunnskap fra.

Berit Nordstrand

Det meste jeg trenger finner jeg i hennes blogg og bøker. Da jeg ble gjort oppmerksom på henne,  startet jeg med å gå igjennom hennes oppskrifter og matfilosofi, og skrev en lang handeliste over hvilke basisvarer jeg trengte for å følge hennes oppskrifter og kostholdsråd. Dette tar tid, men nå har jo jeg den en gang for alle. Slik har jeg tilgjengelig i skuffer og skap det som trengst for å lage det jeg får lyst på fra hennes oppskrifter.

image
Pannekakefavoritten vår er hentet fra Berit Nordstrand. Oppskrift finner du her.

Olympiatoppen

Her finner jeg fagstoff i form av forslag til bøker, artikler fra annerkjente tidsskrift og mye mye mer.image

Grete Roede
Selv om Grete Roede både bruker kunstige søtstoffer og hvitt hvetemel i sine oppskrifter finner jeg likevel mange tips fra nettsiden. Ett pluss er at du får frem hvor mange kcal rettene har. Når det kommer til de matvarene jeg ikke ønsker å putte i munnen til meg og min familie så bytter jeg det bare ut med grovere og mer næringsriktige varianter som grovt mel, honning etc. Det fungerer veldig bra!

Google søk på best i test

Står jeg på butikken, skal kjøpe matvarer og er usikker på hvilken knekkebrød f eks som er best, så slår jeg bare opp «best i test» resultater for den aktuelle matvaren på nettet, og leser meg frem på anmeldelsene. De er oftest omfattende og informative nok til at jeg kan ta gode valg.

Min favoritt bok på sengekanten!image

Denne fikk jeg av min mann da jeg begynte på fitnessreisen. Han er meget høyt utdannet innen trening, og har mye kunnskap som han formidler videre til meg. I denne boken finner jeg alt jeg trenger av tips til øvelser for de ulike muskelgruppene, og til hvordan øvelsene skal gjennomføres. Denne sammen med min coach er dynamitt, og ført meg hit:OGP2015 073
Supert treningsprogram!

Før jeg tok kontakt med en coach trente jeg mye ut fra dette programmet her. Ett supert treningsprogram med gode øvelser, og der jeg opplevde god progresjon. Bare prøv!

Så,  ønsker du å optimalisere ditt kosthold, eller gjøre noen grep, må du rett og slett bare begynne å oppdatere deg ved det du finner lett tilgjengelig på netttet. Dette tar tid i starten.

Har du en coach eller PT som veileder er det veldig lett å bare spørre de – og de kan nok også gi deg svaret raskt. Legger man derimot opp til å bli avhengig av andre for å vite hva som er «ja og nei» så vil jo man ikke lære seg hvordan orientere seg i jungelen selv når PT timene og oppfølgingen er over. Så like greit å bare starte med en gang :)

Hva er dine favorittsider på nettet?

 

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *