Mat

Hva velger man i kantinen?

Mai er kommet og det er tydelig på mengden av folk på treningsstudioet at bikinisesongen er nær. Jeg har aldri helt forstått meg på dette med sesong trening, men så lenge det får folk i aktivitet, og til å tenke litt ekstra over hva man spiser, er det vel helt ok. Vi kan jo ikke alle være like!

I slike perioder får jeg også mange spørsmål fra kollegaer og venner om hva de bør spise for å komme i sommerform. Her har dere en repost fra ett tidliger innlegg om hva jeg velger fra kantinen om jeg ikke har matboksene med.

Vi er bortskjemt på jobben vår med en kantine som bugner over av god mat. – Heldigvis mest sunn og næringsrik mat. Det er i tillegg veldig innbydende presentert, så det er lett å overspise selv av det sunne! :)

IMG_8526

IMG_8529

IMG_8531

IMG_8532

IMG_8533

IMG_8535

IMG_8538

IMG_8539

IMG_8543

IMG_8546

IMG_8545

IMG_8558

IMG_8549

IMG_8550

Istedet for å ta mye av en type mat, setter jeg sammen litt av hvert for å få i meg sunt fett, proteiner og litt karbohydrat. Med denne maten blir jeg ikke trøtt en time etter lunsj, og hodet får nok energi resten av arbeidsdagen. Dette er et super måltid både for damer og menn.

IMG_8551
Kalkunpålegg, egg, pasta, laks, litt blåskjell og grønnsaker med bønner i.

IMG_8552

IMG_8556

Frukt og cottage cheese er fint å ta med seg på kontoret som mellommåltid litt senere på arbeidsdagen. Slik blir man heller ikke fristet til å kjøpe seg en sjokolade om man må innom butikken på vei hjem.

Lunsjen er mitt største måltid, og så reduserer jeg på mengden pr måltid utover dagen. Dette da jeg er mest aktiv første delen av dagen med trening før jobb.

IMG_8555
Vannmelon, eple, appelsin og cottage cheese

En ernæringsfysiolog gav meg følgende råd en gang:

  • Spis som en konge til frokost, som en kronprins til lunsj, som en prins til middag og som en prinsesse til kvelds.

Dette er egentlig en god matregel jeg har prøvd å følge siden, og som egentlig også går igjen i dietten som min coach setter sammen til meg. Rett type mat kan gi mer enn nok næring selv om maten er sunn, og porsjonen er liten.

IMG_8536

Ønsker deg en god lunsj på jobb mandag :)

 

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *