Mat

Mellommåltid som forbrenner

God morgen! Håper dere liker den nye layout`en til bloggen! Jeg er iallefall strålende fornøyd, og meget takknemlig over konsulenten som jobbet til sene nattetimer for å få den klar imens vi andre sov! :)

Klar for en ny dag? Jeg er, og SUPER motivert til å komme igang med matbokser og treningen igjen :) Hadde nemlig teningsfri i går, og en mandag med «fri lunsj» . Men i dag er altså matboksene med meg i vesken igjen. Det er jo slik man best har kontroll på hva man putter i seg, og sikrer at man får i seg den næring man trenger iløpet av en dag.

Tre matbokser er med meg i jobbvesken idag. En med kjent innhold fra de siste uker (jepp, torsk og aspargesbønner :), og to med innhold som jeg ikke har spist på lenge :)

Jeg passer på å spise noe hver 3. time.  Slik holder jeg blodsukkeret, energien og forbrenningen i gang.

Hva jeg spiser til mellommåltid varierer. Vi storhandler en gang i uken, og jeg lager klar mat for 3 dager av gangen. For å gjøre det mest mulig praktisk mtp innkjøp og forberedelser blir det ofte til at jeg spiser det samme til alle mellommåltid i løpet av en uke, med noen variasjoner.mellommåltid 02

Den siste tiden i diettfasen savnet jeg melkeprodukter. Mellommåltidene denne uken bærer slik preg av det :) Kesam og yoghurt naturell, cottage cheese, nøtter, hjemmelaget frokostblanding (oppskrift finner du her), frukt og bær står slik på programmet. Dette lager jeg i passelige porsjoner (inntil 250 kcal hver) i praktiske og delikate krukker med lokk.

Hjelpe meg så deilig, og mye bedre og rimeligere enn å kjøpe ferdigprodukter fra kjølehyllen i kantinen. Prøv gjerne, men advarer mot at du kan bli hekta på noe sunt;)

Del dette;

4 kommentarer

 • Tone

  Hei Evy, den frokostblandingen skal jeg sannelig lage, for jeg spiser det hver dag – men lurer på hvor mye mørk sjokolade bruker du, og hvor mye er en porsjon til frokost i gram?
  Takk for at du deler oppskrifter, det er veldig inspirerende!
  Hilsen Tone

  • evytherese

   Hei Tone, takk for positive tilbakemelding! Jeg river litt sjokolade over med ett rivjern, så vanskelig å si nøyaktig, men vi snakker ikke om mengder som en en plate altså :) 1-2 strimler kanskje, altså en 20 – 30 gram ca? Viktig at det er minst 80% sjokolade – om ikke har det lite sunnhets effekt :) Hvor mye en porsjon er avhenger av om du bruker den som topping på havregrynsgrøten, i kesam eller med melk til. Men en 30 gram dersom du spiser den med melk tenker jeg er en ok størrelse. Jeg selv bruker den mest som topping, og da snakker vi om en måleskje på 10-15 gram.

 • Heidi

  Hei.
  Takk for at du delte oppskriften på frokostblandingen. Spiser den hver dag. Jeg er blitt hekta;)
  Veldig motiverende å lese blogg`n din.

  Hilsen Heidi

  • evytherese

   Hei Heidi, helt greit å bli hekta på sunn og deilig mat :) Tusen takk for fine ord :)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *