Mat

Frokostblanding for slankere midje

Ja, du leste riktig. Det sies at man ikke kan punkt slanke seg, men jeg er faktisk uenig. Heldigvis har jeg nyere forskning med meg også, og nei – dette har ikke noe med sit ups å gjøre :)

Der noen matvarer legger seg rundt magen setter andre igang fettforbrenningen ,og gir deg en slankere midje. Hvitt sukker og andre raffinerte matvarer lagres som fett rundt magen. For sin egen helse bør man derfor holde seg unna det.

Dette innlegget blir en liten forsmak på bloggen min etter at vårens konkurranser er over. Jeg vil da vise dere mange sunne måltid. Måltid som er sunne fordi de er næringsrike, og inneholder matvarer som setter i gang forbrenningen.

Oppskriftene jeg bruker til hverdag og fest er oftest hentet fra Berit Nordstrand. Har du ikke oppdaget henne ennå? Ja, da anbefaler jeg deg å gjøre ett dypdukk i hennes nettside + kjøpe hennes bøker. Jeg har erfart at hennes «matteori» funker. Det er den som har gitt oss nok energi i hverdagen,

Frokostblanding 002

Så la oss tjuvstarte med en frokostblanding siden det er å finne på kjøkkenet hos de fleste av oss. Mange av de man får kjøpt ser sunne ut, men inneholder mer sukker enn kjekspakker. Jeg kan ikke spise denne blandingen selv ennå, men gutta mine kan. De kommer hjem fra påskeferie i morgen, og jeg ønsker å fylle opp kjøkkenkrukkene med lett tilgjengelig næringsrikt måltid for de.

Slik går jeg frem:

 • 1 dl mandler
 • 1 dl hasselsnøtter
 • 1 dl valnøtter

Hakkes og blandes.

1 dl linfrø knuses i blender.Frokostblanding 003

Bland linførene sammen med nøttene +
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerne
7 dl lettkokte havregrynFrokostblanding 004

Varm 1 dl honning, 2 ts kanel og 1/2 dl extra virgin olivenolje i en kjele.

Rør det inn i de tørre ingrediensene, og bland godt.Frokostblanding 005

Sett ovnen på 140 grader.

Fordel blandingen over 2 stekeplater. Frokostblanding 006

Stek hver stekeplate med frokostblaning i 30-35 min. Husk å røre i det litt underveis.

Når det er ferdig og kaldt blander jeg i litt kokos, og litt revet mørk sjokolade (yes, sjokolade :)

Denne kan du nyte med skummet melk, cottage cheese, mager naturell kesam eller yoghurt naturell. Topp det hele med bær, og nyt :) Frokostblanding 007 Frokostblanding 011 Frokostblanding 008 Frokostblanding 009

Gleder meg til 13. april – da kan jeg også ta ett mellommåltid med dette :)

 

 

 

Del dette;

11 kommentarer

 • Hans Erik

  Hei.

  Det er nok mange av oss som gleder seg til 13. april :) Jeg skal legge denne i huskeliste over off-season mat og gleder meg til å få testet dette med cottage-cheese. Ser fantastisk godt ut.

  • evytherese

   Hei Hans Erik, jeg håper bare ikke det blir som sist vår – da ble jeg stående og se inn i kjøleskapet og visste ikke hva jeg skulle spise – så endte med kokt torsk – hehehehe :) Dette er virkelig mat for muskler. Følg med – du kommer til å finne mange gode oppskrifter som ikke kommer til å ødelegge offseason formen akkurat. Heller fremme den positivt :) Lykke til i OGP!

 • Astrid

  Hei
  dette må prøves, bare lurer på hvor mye du har i kesamen eller cc , av frokostblandingen ? For man kan vell ikke spise store mengder av det ?
  mvh
  Astrid

  • evytherese

   Hei Astrid, jeg bruker 100-200 gram mager cc/kesam naturell/vanilje kesam, gjerne en blanding med litt av hver, 15-20 gr frokostblanding og 40-50 gr bær. Det er ca 250 kcal og en fin str på et mellommåltid :)

   • Astrid

    Hei
    takk for raskt svar, synes du er knall flink, og ser smashing ut. Selv trener jeg en del styrke , men ikke så mye cardio noe jeg ser du gjør. Jeg sliter med at jeg ikke får ned fett % , tror du at det lønner seg for meg og trene mere cardio, for å få fart på forbrenningen ? Har stoffskifte problem som jeg har slitt med i 10 år, så merker at alt går treger, har du noen tips for å få opp forbrenningen ?
    mvh
    Astrid

    • evytherese

     Hei Astrid, tusen takk for fine ord! Nå kjenner ikke jeg deg, «din kropp» og helse men for meg er det alfa omega å kjøre cardio i ulike former for å få fart på forbrenningen. Absolutt. Gå deg raske gåturer, intervalltrening, spinning, fjellturer – ja nesten hva som helst bare det generere bevegelse og der du får opp pulsen. Og ikke for å glemme viktigheten av hverdagsaktivitet, gå trapper istedet for heis, gå til jobb og trening om mulig etc. Ellers, som jeg prøver å formidle via bloggen, er det også viktig å holde seg unna hvitt sukker, lyst mel, varer tilsatt sukker, ikke spise for mye frukt men likevel nok frukt, passelig mengde fiber, vektlegge grønne grønnsaker etc dersom fettforbrenning er målet. Neste uke skal jeg legge ut min matplan som blant annet har det mål om å holde fettprosenten min på et sunt nivå, og iverta den formen jeg ønsker for min «helårskropp». Håper dette var litt svar på spørsmålet ditt. Lykke til, og ønsker deg en aktiv helg! :)

     • Astrid

      Hei
      ja da skal jeg kjøre på med cardio, spiser ganske sunt, men alle tips og råd taes i mot med takk. Og det er jo helårskroppen jeg er ute etter så , kommer til å følge med på deg . Ha en sporty helg du også :)

 • Ann cecilie

  Jeg lurer på hvor mange kcal du er i frokostblandingen? Finner det ikke ut. Se du nevner kcal m kesam….

  • evytherese

   Hei, beklager sent svar! Har ikke regnet helt nøyaktig men rundt 350 kcal er der nok pr 100 gr granola.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *