Bodyfitness

Min erfaring med cellulitter

Jeg har alltid hatt det jeg selv definerer som mye cellulitter. 12 mil med løping i uka, (som var mitt treningsregime en periode før fitness) kombinert med sunt kosthold, førte heller ikke til at de forsvant.

Under oppkjøringen til første fitnesskonkurranse var cellulittene mine min største bekymring. – Ville de forsvinne? For jeg kunne jo ikke være på scenen i bikinifitness dersom de ikke ble borte!

Styrketreningen, kombinert med det strikte og rene kostholdet, førte til at fettprosenten ble lavere og lavere. Cellulittene forsvant gradvis, og huden strammet seg sakte, men sikkert.

GPStudio_2014-299-Edit

Etter konkurransen la jeg godt på meg igjen. Det var nødvendig for nok overskudd for ønsket muskelvekst, selv om jeg nok la nok på meg litt mer enn strengt tatt nødvendig. Cellulittene kom tilbake selv om jeg fortsatt trente veldig mye, og spiste for det meste etter matplan.

Min konklusjon ut fra mine egne erfaringer er at det er fettprosenten i kroppen min som gjør at jeg får cellulitter. Så dersom jeg ønsker å ha en cellulittfri hud må jeg holde fettprosenten min lav. – Ekstremt lav.

Så lav fettprosent som det måtte til hos meg for at de skulle forvinne helt, er ikke mulig for meg å opprettholde utenfor konkurranseperiodene. Det er heller ikke sunt for meg, og heller ikke noe poeng i.

Vi har bare en kropp, og det er opp til hver enkelt å finne sin måte å pleie den på og trives med den. Jeg har funnet min – selv om det betyr at jeg må akseptere mine cellulitter.

 

Del dette;

2 Comments

  • Kaja

    Så deilig at du skrev det her. Jeg har vært superfrustrert over at mine ikke forsvinner helt og ser at her spiller nok genetikken litt inn også. Uansett hvor hardt jeg har trent eller hvor nøye jeg spiser så ser de ut til å bli på sin plass… Roet meg godt ned når du skrev som du gjorde her. Takk!

    • evytherese

      Hei Kaja, godt nytt år! Det er nok mange ulike grunner til manglende vektnedgang som jeg ikke skisserte her, men det viktigste jeg har erfart er å finne roen. Her har min coach vært til god hjelp, for dette handler mye om å jobbe med hodet også. Med fokus på å følge planen har resultatene kommet av seg selv. Min evne til å planlegge og følge strukturen har gjort det enklere for meg å sile ut hva som er årsaker og hva som fungerer. Godt å lese at mine ord også kan være til hjelp for andre. Setter utrolig stor pris på din tilbakemelding. God ukestart til deg! Hilsen Evy Therese

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *