Fritid

PLANLEGGE JULAFTEN???? OMG!!!

Ja, i år skal jeg planlegge julaften – crazy som jeg er. Hvorfor?

Dette er andre julen på rad på diett. Måneder før og etter jul går jeg på relativt streng matplan og diett. I tillegg må jeg trene etter oppsatt plan. Fitness satsingen tar mye tid, og går foran de fleste andre aktiviteter på fritiden. Dette er MEGET selvvalgt , og et liv jeg elsker.

Det er langt mellom dagene som jeg tar som de kommer. Jeg har vel alltid vært litt slik, men dette har blitt forsterket under fitness satsingen min. Hvorfor er det da så viktig for meg å planlegge julaften i år? Hadde det da ikke bare vært like greit å gjøre det som faller inn?

Vi er forskjellige alle sammen, og som jeg har sagt mange ganger på bloggen allerede: definisjonen på kos og avslapping er subjektivt. Der synes jeg vi generelt sett er alt for steriotype. Hva som gir et menneske energi kan det ikke lages felles oppskrift på!

IMG_1470

Dager der ingenting skjer, og som bare fyker av gårde uten mål og mening, er ikke hva jeg definerer som hverken kos, eller noe som gir meg mer energi. Jeg kan gjerne ligge i sofaen en hel dag, men da er det oftest planlagt. Fordi jeg kjenner det i dagene i forveien at det er det jeg trenger.

Er det planlagt får man heller ikke dårlig samvittighet etterpå! Da er det også formidlet til resten av familien, og slik gitt en felles GO FOR IT. Da slipper man kommentarer som: «Hva, ligger du her og slenger? Hva med å hjelpe til med støvsugingen og bilvasken?» Jeg regner med at det er type kommentarer som faller i mange familier :)

Å være i balanse og få energi handler for meg å gi kroppen det den trenger når jeg kjenner hva den trenger. For meg er det oftes bevegelse.

IMG_5069
Slike «kodak moments» fyller meg fra topp til tå – ute, tidlig morgen, når resten av verden (nesten) står stille.

SÅ, til poenget – planlegging av julaften. Når jeg da ENDELIG har frie tøyler for hva som kan skje, ønsker jeg å ha kontroll på dagen slik at hverken jeg eller gutta mine 1. juledag tenker – shitt, hvor ble DEN dagen og DEN muligheten av. DERFOR skal det planlegges hva vi ønsker å gjøre julaften. Vi har alle «must haves» på julaften , og det er viktig å få med. – Om det er å se en spesiell film, besøke noen nære og kjære, gjøre en felles aktivitet, spise en spesiell rett, eller en bestemt type snop.

image
Ikke sikkert det blir sjokolade og skumnisser på meg – men Knoll og Tott starter jeg hver julaften med!

Hva som er min plan for juaften skal dere få høre mer om senere :) Den inkluderer også hva jeg skal spise fra jeg står opp til jeg legger meg. Hva det skal være skal jeg smatte på noen dager til, og må ses i sammenheng med hvilken rammer coach gir meg for den dagen. Jeg må ta hensyn til at jeg er på diett, og skal (forhåpentligvis) konkurrere om ikke mange ukene. Tiden er knapp.

IMG_8081 - versjon 2
Blir det ikke en slik på meg på julaften kommer nok tårene – barnslig, men nostalgisk for meg <3

Stress å tenke slik? Nei, jeg og mine nære synest ikke det – og det er vel det viktigste :)

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *