Bodyfitness,  Trening

Glimt fra ukas treninger

image

Jeg har trent godt i sommer.  Fikk derfor beskjed fra min coach om å ta det litt roligere denne uken før endring i treningsprogram neste uke. Roligere betyr ikke at jeg tar fri fra trening, men reduserer på antall treninger, og trener mer helkroppsprogram med flere repitisjoner (reps).

Jeg har i siste periode trent tungt med få reps. Nå er det tid for høyere antall reps igjen. Jeg liker best å trene 5×5-8 reps. Ved overgang til flere reps har jeg de første dagene rett og slett store smerter under treningene pga melkesyre. Det går heldigvis over, og det er faktisk helt greit å kjenne at kroppen responderer på det som skjer.

Variasjon og periodisering i treningsprogrammet er ikke bare essensielt for utvikling og fremgang, men er også motiverende. – Noe nytt skjer, kroppen utfordres, og man må endre fokus på treningen. Mine perioder varer mellom 4-6 uker.

Har du trent det samme programmet, og med likt antall reps i mer enn 6 uker? Eller kanskje du har løpt den samme lengden, og i samme tempo i veldig lang tid? Da vil jeg anbefale deg å endre programmet ditt så du ikke stagnerer.

Man finner mange gode forslag til program for de fleste treningsformer på nettet. De betjente treningssenterne har også tjenester for dette. Jeg selv hadde ikke klart å drive med fitness uten en coach som forteller meg hva, hvordan og hvor ofte. Det er også tidsbesparende å kjøpe seg den tjenesten i en travel hverdag.

Del dette;

2 Comments

 • Marthe

  Skal du bytte til bodyfitness nå eller fortsette i bikini?:)
  Kan du skrive noe om hvordan dietten din ser ut? Har du spisedager og sånn??:)

  Du ser kjempe bra ut!! En skikkelig stor motivasjon!

  • evytherese

   Hei, så hyggelig at du tok kontakt og takk for hyggelig tilbakemelding!
   Ja, jeg skal nå prøve meg på bodyfitness, forhåpentligvis våren 2015 :)
   En diett må tilpasses hver enkelt mtp type og mengde aktivitet, høyde, vekt, mål med treningen, og aktivitetsnivå ellers. Jeg ønsker derfor ikke å si så mye om hvor mye jeg spiser til hvert måltid etc. Ikke fordi det er så hemmelig, men fordi jeg ikke ønsker at noen skal følge mitt opplegg da det kan være helt feil for den som prøver.
   Du vil finne innlegg fremover som handler om hvilken type mat jeg spiser (handlelister), hvor mange måltid og hvordan jeg fordeler de i løpet av dagen, og hva de består av. Håper derfor du vil kunne få noen motiverende tips av de!
   Ja, jeg har «spisedager» unntatt ukene rett før konkurransen. Mine spisedager er lørdager. Da spiser jeg litt av den type mat jeg savner ellers i uken – og litt snop :) Men viktig å ikke overdrive.
   Håper dette var svar på dine spørsmål. Stå på med det du liker å gjøre! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *