Mat,  Trening

Slik gjør jeg risgrøt sunnere!

Lyst til å se hvordan jeg gjør risgrøt om til en kjapp og sunn jobblunsj?

Mange av oss har med oss tradisjonen fra barndommen om risengrynsgrøt på lørdager.Jeg kunne ikke fordra det da jeg var liten. Først i voksen alder ble jeg hekta, og er en av de tingene jeg savner når jeg går på fitnessdiett.

I dag er det ikke lørdag, men siden vi ikke fikk til å spise sammen i dag synest jeg det var greit å koke opp risgrøt. Så  får den enkelte ta seg en porsjon når det passer etter sen jobbdag, og mellom treningsøktene.image

Her i huset rører vi i honning istedet for strøsukker på toppen. Vi koker grøt vanligvis på H-melk, men i dag ble det en blanding av lettmelk og skummet siden det var det vi hadde tilgjengelig.  Kanel og litt rosiner er selvsagt helt ok, og en liten ts med ekte smør skader ikke de fleste av oss de få gangene man har grøt.image

I morgen blir dette også med i vesken min til lunsj, men jeg sunnifiserer den da med å tilsette korn og frø. Se her:

Jeg finner meg en passelig stor krukke, og har i

  • 2 ts kruskali
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ts hampfrø
  • 10 gr mandler
  • 2 ts hjemmelaget granola
  • 1 ts solsikkefrø
  • litt kanel

Blander dette inni ønsket mengde risgrøt, og har i et par dråper med honning.image image

Snadder :)

Nå skal jeg avgårde til posten for å hente pakke fra xlife.no – gleder meg til alt snadderet som er oppi den – og til å vise dere :)

Av trening blir det cardio på meg i dag også i form av 60 minutter gå/jogg. Det blir alt for mye stillesitting i den nye jobben siden jeg ikke har heve/senke muligheter på pulten. Kjenner at jeg får helt makk i bena av det, og blir faktisk slapp i kroppen av det. Tror jeg må legge inn noen runder rundt bygningen i løpet av arbeidsdagen. Er jo bare et par minuter som skal til!  Men i morgen er det styrkeøkt igjen så da får jeg jo kjørt meg litt.

Hva skal du trene i dag? Eller, du har kanskje allerede trent? Fortell da! :)

 

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *