Motivasjon

Dette mestrer jeg ikke!

Media florerer av skribenter som rakker ned på kvinner som formidler det som jeg kaller energi. Energi fordi de driver med noe som gir de selv energi, og slik får de til å stråle.

Man skal ikke formidle at man er fornøyd med livet, kalle kjæresten sin verdens beste, barna skal ikke smile for mye på bilder men helst sloss, kvinner skal ikke ha både fulltidsjobb, lederjobb, fritidsengasjement og bake boller på en og samme dag…. For «godt nok» skal være det som er maksimalt lov å si om livet sitt. Dette for å unngå å legge press på andre.

image
Glimt av noen av mine «verdens beste», folk, øyeblikk og aktiviteter

De kvinner som har gått i fellen ved å vise offentlig at de håndterer og liker å ha mange aktiviteter i løpet av en dag, og kaller livet/venninnene/sin familie verdens beste, mener disse skribentene er perfeksjonister av kvinner som får oss andre til å få dårlig samvittighet.

I fare for å bli plassert i den kategorien «damen som mestrer alt» (jeg er jo så uheldig å brenne for de to mest hatet tingene av disse skribentene: blogg og trening, og jammen har jeg ikke et forsidebilde på facebook også av min smilende familie – huff), tenkte jeg at jeg skulle gi dere en skisse over ting jeg ikke er god på – eller rettere sagt, har måttet lagt litt på hold i denne perioden jeg har valgt å satse på fitness:

 • vaske huset fra gulv til tak hver uke
 • strikker
 • ser nyhetene eller leser en avis (så aner lite om hva som skjer i verden)
 • stille opp på dugnad (det tar min mann eller benytter meg av «betalt deg fri»)
 • baker boller til barna mine på en onsdag, eller jo – den kan jeg ikke ta med likevel :)
 • lese bøker (en sommerting for meg)
 • vaske håret hver dag (det tar for lang tid)
 • kjører barna mine på trening hver dag (de har godt av å sykle)
 • jenteklubb med venninner, og nesten aldri kafetur midt i uka
 • bake til skolefesten (nydelige kaker hos konditor Lie Nielsen)
 • snakker rolig til barna mine når de gjør meg sint (her brøles det og så er vi ferdig med det)

Dette er jo ikke gærn`t sier du kanskje nå. Kanskje du endatil kjenner deg igjen?!

Det er det som er poenget mitt. Jeg fatter ikke hvilken kvinner det er de snakker om. De må snart skjønne at kvinner ano 2014/2015 har ryggmarg nok til å bruke tiden slik de finner best for seg og sin familie, og ut fra de muligheter man har? Uansett om det er å gå langsomt hjem fra jobben, trene til blodsmaken tar de, stresse rundt fra en aktivitet til en annen med ungene på slep, eller nyte tid på tur i skogen med familie! Kvinner ano 2014/2015 er fullstendig klar over at de ikke er perfekte 24/7, og tørr og vise det! At man smiler litt ekstra på Facebook er jo helt normalt, man blir jo tatt bilde av! » Cheeeees! »

image
Bourrelle har skrevet en herlig bok om hvordan vi nordmenn blir oppfattet fra utsiden.

Jeg smiler så mye jeg vil. Slike «anty happy» skribenter får meg bare til å smile ekstra mye, trene ekstra hardt og skrive enda flere blogginnlegg. Hvorfor skal vi ha dårlig samvittighet for at vi bruker tiden vår på det vi er så glad i, legge lokk på oss når vi har lyst til å rope ut hvor høyt vi elsker familien vår og alt det gode vi har rundt oss? Fordi noen synest det blir for mye?

Grunnen til at man vil vise verden hvor heldig man er, er jo fordi man holder samme også tross vanskelige dager inn i mellom lykken! Derfor kaller man det verdens beste, fordi det er verdens beste for den som sier det. Subjektiv målestokk for definisjonen verdens beste må være lov når man snakker om kjærlighet for hverandre, en super opplevelse eller lykke over det livet man har valgt å leve.

Ja, livet har tøffe sider. Det gjelder alle. Mange deler det med andre. Mye er veldig privat. Hvorfor skal man føle seg pushet til å fortelle verden om det? Bare for å få nabokona til å ha det bedre med seg selv? Er det da ikke bedre å snakke med henne privat om hverdagens utfordringer, eller?

image
Sitat fra boken: «The Social Guidbook to Norway» av Bourrelle

Det er jo heller ikke slik at den som har det bra, og viser det, ikke har omsorg for andre som sliter. Kanskje nettopp de som har det bra og funne ut av sin måte å leve livet på har ekstra energi til å være der for andre, og gi de den støtten de trenger? Man har jo alle hatt vanskelige peioder i livet. Det å dele hvordan man kan komme ut av det kan virkelig kalles medmenneskelighet.

Sånn, da har jeg fått ristet av meg provokasjonen så da smiler jeg videre – på vegne av meg selv og de som kan og tørr å bruke ordet verdens beste av og til, men som også SELVSAGT har dårlige dager og stunder.

image

 

Del dette;

2 Comments

 • Victoria

  For et nydelig innlegg, jeg er så enig! Det må være lov å ha orden på noe og ikke nødvendigvis alltid fronte det som går dårlig. Alle får finne sin egen vei og balanse og det som gjør dem lykkelig;)

  • evytherese

   Tusen takk for fin tilbakemelding Victoria! Ønsker deg en god helg slik du liker den best :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *