Motivasjon

Minus 6-8 kg for alltid?

Er du som meg lei av reklamer for vektreduksjon? Kurs eller produkter der man lover at man skal gå ned så og så mange kilo innenfor en gitt periode?vekt

Ærlig: vekten roter til tankene mine, derfor er den fremme ved oppsatte veiedager – ikke hele tiden. 

Jeg sier ikke dette fordi jeg aldri har gått på et vektreduksjonskurs, eller hatt 10 ukers fokuset. Neida, jeg har selv slanket meg, for så etter noen uker i «himmelen» gradvis lagt på meg igjen. Hvorfor? Fordi det var en kur, og ikke en total livsstilsendring.IMG_7046.JPG

Trening på ferie – fordi jeg ikke tar ferie fra min livsstil. 

Hadde det ikke da vært deilig å sett en reklame som sa: «Lyst til å leve et sunt, og et liv i balanse med dine egne ønsker? Mest sannsynlig vil resultatet av endringene bli at du går ned i vekt, men ikke vær redd. De kommer ikke tilbake fordi dette er en livsstilsendring, og ikke en diett». IMG_7060.JPG

Frokosten på båttur er den samme som ellers, men ofte med litt mer frukt og bær på.

Forskjellen på det livet jeg lever nå, og en periode for 19-15 år siden, er at kroppen min er et resultat av det valg jeg har gjort for hvordan jeg vil leve – fitness eller ikke. Joda, jeg går fortsatt opp og ned i vekt fordi det er nødvendig iforhold til idretten jeg utøver og dens konkurranser, men livstilen, maten og treningen har kommet for å bli så lenge det bare handler om prioriteringer. Når jeg ikke konkurrere har livsstilen blitt en del av meg fordi jeg trives med det, og det er jo ingen vits i å endre noe som fungerer?IMG_4397

Så dersom du ønsker å gjøre noen endringer i livsstilen din, så har jeg selv erfart at følgende prosess har funket:

 • finn ut hva du ønsker
 • vær realistisk og gjør endringer som du vet er mulig for deg å leve med «inn i evigheten»
 • gjør endringer som også passer med de du lever sammen med, og bli enige om å stå sammen om dette (vi alle vet at man ikke kan spise noe annet til middag en resten av familien gjør hver dag for alltid….)
 • legg en plan der du gradvis innfører en og en endring
 • kjenn etter underveis at endringen virkelig er deg, men ikke la deg lure av stemmen som prøver å si at du ikke klarer….
 • Det tøffeste, men likevel det beste: stress ned, resultatene kommer som en konsekvens av de endringer du gjør, ikke fordi du er på diett

…….og de varer <3image

Del dette;

2 Comments

 • Andrea Flølo

  Heihei, jeg ville bare sende deg en kommentar rett og slett fordi jeg syntes både du og bloggen din er utrolig inspirerende!
  Jeg liker virkelig å lese om alt fra hverdagsrutiner, morsomme løsninger og de mer tunge dagene som du blogger om :-)
  Du er en stor inspirasjonskilde, som jeg stadig følger med og heier på!

  (Hadde vært koselig om du hadde hatt tid en dag, og tittet innom bloggen min)

  Men uansett; poenget var bare å understreke hvilke herlige innspill du kommer med i hverdagen og hvordan du inspirerer på så mange ulike måter :o)

  Ha en strålende uke videre
  Vennlig hilsen Andrea :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *