Mat

Hemmeligheten til havregryn

Morgnecardio done, og jeg er meget klar for frokost, og havregrynsgrøt.

image

Instagramprofilene til helsefriker og fitnessutøvere (også meg) ser ikke ut til å legge ut nok bilder av havregrynsfrokosten sin, og med x-antall hjerter bak.

Hva er det egentlig med denne havregrynen?

Jeg glemmer ALDRI da jeg fikk mitt første kostholdsprogram og der stod havregryn til frokost. Jeg hadde ikke spist havregryn før noen gang, annet enn i brød, og gren meg igjennom de første frokostene. Etter 17 år med yoghurt til frokost var dette rett og slett tungt å få i seg, og jeg var ikke vant til å spise så mye så tidlig.

Verdien av denne starten på dagen så jeg ganske raskt.

Havregryn er det sunneste kornslaget spekket med fiber, vitaminer og de riktige karbohydratene. Med sin noe spesielle søtlige smak får man rett og slett følelsen av å spise «kake» til frokost :)

Min havregrynsfrokost lages for tiden slik:

image

40 gr havregryn og 20 gram mandler.

image

Har i vann til det dekker grynene godt, her er det viktig å ikke ha i for lite. Skulle det bli for mye vann, så ikke stress. Du må da bare la den koke litt lenger, og den blir enda mer fløyelsmyk og god.

image

Jeg strør så på Sweet Stevia og kanel.

image

I tillegg har jeg 100 gr bær og en café latte av skummet melk (nyter den så lenge coach sier det er ok :)

image

Dette måltidet er rett og slett dagens mathøydepunkt, og gjør meg super klar for trening. Jeg løper alltid rett på treningsenteret for en styrkeøkt etter denne superfrokosten. Den gir meg en deilig energi og metthet som varer de 3 timene som går til neste måltid.

Advarsel: avhengighetsskapende ;)

Del dette;

2 kommentarer

  • Ingelin

    Artig at du sier det…..for havregrynsgrøt er det absolutt aller verste jeg vet :)
    Vet at det er sunt og tror egentlig ikke det finnes noe fullgodt alternativ. Kos deg med grøten og ha en fin lørdag :)

    • evytherese

      Hei Ingelin :) Det tok meg nesten to uker før jeg var overbevist, så gi det en sjanse til ;)God lørdag til deg også! Hilsen Evy Therese

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *